Masovna tuča u Srebrenici: Napadnuti stranački funkcioneri SDA, ceo incident snimljen na kameri (VIDEO)

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut

  • 8

Povereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu da održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gde se sastanak održavao i naredila predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Grujičić organizovao prvi prijem u Srebrenici povodom Dana Republike Srpske

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

- Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao - kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

srebrenica 1

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut.

Osmanović je rekao da nije došlo do tuče u Srebernici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

- Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal - rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA