≫ 

NEPRAVDA: Dužni fondu zbog neplaćenih doprinosa. Penzioneri plaćaju što poslodavci nisu

Penzionerima nije lako da se pomire sa činjenicom da su ceo život radili, a sada uglavnom jedva sastavljaju kraj s krajem

  • 4

Sudeći po pismima koja svakodnevno stižu u redakciju Srpskog telegrafa, penzionerima nije lako da se pomire sa činjenicom da su ceo život radili, a sada uglavnom jedva sastavljaju kraj s krajem, ali ono što ih još više muči jeste komplikovana birokratija i nepravda.

Čak 190.000 penzionera nema novu ličnu kartu, ali će penziju ipak moći da podignu i posle januara!

Većina ima problem koji mesecima, pa i godinama ne može da reši. Obilaze šaltere raznih ustanova ili vode opširne i dugotrajne prepiske i vrte se u prazno.

Jedan od najvećih problema kada je PIO fond u pitanju jeste što većina plaća fondu dugove za doprinose koje poslodavci nisu izmirili.

Lepa vest u 2017: Penzionerima u januaru stiže povišica

Odbijaju im od penzije ili im uopšte ne isplaćuju penziju zbog nekog nerešenog duga.

Mnogima uopšte nije jasno kako se desilo da su preko noći postali dužnici. A pritom, reč je uglavnom o ogromnim svotama.

Foto: Promo Foto: Promo

Kada neko kome je određena penzija od 18 ili 20 hiljada dinara odjednom sazna da prvo treba da plati nekoliko stotina hiljada dinara duga, naravno da mu se zavrti u glavi.

Ako pristane da mu se odbija od penzije, mesecima prima "osakaćen" i ovako mali prihod, pa nema ni za osnovne životne potrepštine.

Ako krene da se tuži i sudi, to može da potraje godinama, a od nečega mora da živi - penzije nema, a plata prestala da stiže. I tako, tu se krug zatvara.

Opširnije pročitajte u danšnjem dodataku "Penzioner".

Pored toga:

- Korišćenje bankarskih usluga - Najstariji štede, ali ne uzimaju kredite

- Srpski telegraf u Domu za stare na Voždovcu - Pažnja i ljubav su najvažniji

- Kako da se sačuvate na ledu - Naučite pravilno da padate!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Primus

    30. januar 2017 | 13:28

    PROSEČNA NETO PLATA U DECEMBRU 2016 isplaćena u Srbiji iznosila je 53.456 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno povećanje od 16,8 odsto, a realno više za 16,9 procenata. Tu NISTE SMANJILI ZA ČETVRTINU kao što ste oštećenim građanima koji su ČETRDESET GODINA PLAĆALI PIO DOPRINOSE iako oni koji primaju plate i ostale prinadležnosti nemaju 65 godina???!!!Nema više ovaca za šišanje i MI NISMO GLUPI. Vi deco trošite vaše pare koje zaradite a nama ne dirajte NAŠE PARE i OSTALA DOBRA koja smo od fonda stvorili (autoputeve, hidroelektrane, banje, zdravstvene ustanove, ustanove kulture itd.) TRAŽIMO RESTITUCIJU za ta dobra a Krkobabića turite tamo gde sunce nikad ne sija..

  • Vekili

    30. januar 2017 | 17:03

    Da u ovoj zemlji ima morala,svi urednici novina i TV kanala,bi se bavili siromastvom i bedom ovog naroda,koga koga je kvazi demokratija unistila,a svoje cukun unucice su obezbedili sa narodne grbace,sve po zakonu,i dalje zaluduju narod,a ti nemas ni za osnovne potrebstine,cene i racuni zapadni,plate i penzije socijalna pomoc.Koja je jos vlast uskratila ustavom stecena prava,njima treba dati da zive sa ovim penzijama,narod radio od 36-40 god.i dobio bedu.Pitam dokle vise???

  • Јасмина

    30. januar 2017 | 21:11

    Све иде на штету пензионера...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA