≫ 

Trampova odluka neustavna: Tužilaštva 16 država traže povlačenje uredbe o imigraciji

"Verske slobode su osnovno načelo SAD i nijedan predsednik to ne može da promeni"

  • 4

Državna tužilaštva 15 saveznih američkih država i okruga Kolumbija izdala su danas zajedničko saopštenje u kome su istakla da je izvršna uredba o imigraciji predsednika Donalda Trampa neustavna i traže njeno povlačenje, prenosi AP.

UZVRAĆAJU UDARAC: Šiiti traže zabranu ulaska Amerikancima u Irak

Kako se navodi u saopštenju, oni će u međuvremenu nastaviti da se trude da ljudi što manje pate zbog te odluke i dodali da su verske slobode osnovno načelo SAD, kao i da ni jedan predsednik to ne može da promeni.

Saopštenje su potpisali državni tužioci Vašingtona, Kalifornije, Njujorka, Pensilvanije, Masačusetsa, Havaja, Virdžinije, Oregona, Konektikata, Vermonta, Ilinoisa, Novog Meksika, Ajove, Mejna i Merilenda.

Tramp je pre dva dana potpisao izvršnu uredbu o imigraciji kojom se državljanima sedam zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće izdavati naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    29. januar 2017 | 23:57

    posalji te ga u tutin..ima dom jedan za ovakve ka sto je on...

  • Julija Nishab

    30. januar 2017 | 10:21

    Ne razumem ako na taj nacin sprecava radikalni terorizam zasto se ne zabrani ulazak drzavljanima Turske, Afganistana, Saudi Arabije, Bosne, Pakistana? Ne nego jadnim Jemencima i Sirijcima koji se ni nisu masovno iseljavali u Ameriku niti igde drugde sve dok im demokrate nisu srucile tone milosrdnih demokratskih bombi na glave, pobile decu, unistile stambene zgrade i bolnice, sravnile sa crnom cemljom skole i ucenike, pa sada im on sprecava da mu udju u zemlju da mu kao tamo ne naprave sranje? Kakvo licemerje! Svi vi koji pisete ruzno o izbeglicama pomolite se da vas nikada ne snadje slicna sudbina da ne morate sa decom da sednete u gumeni camac i nadate se da cete zivi stici do neke nepoznate obale.

  • sveda

    30. januar 2017 | 02:47

    Ulazak u neku zemlju je privilegija koja se odobrava a ne pravo koje se dobija automatski. Svaka zemlja ima pravo da dozvoliili ne dozvoli grupi ili pojedncu ulazak na osnovu sopstvenih zakona ili dekreta. Zamisli oni ZAHTEVAJU? Drugo na sudu će dobiti po ušima jer Muslimani nisu rasa nego religija pa prema tome „rasizam“ nikako ne pije vodu kao argument.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA