EU ODGOVARA TRAMPU: Nećemo dozvoliti da njegova "diskriminacija" utiče na naše građane

Šinas je naveo da EU dobija "različite signale" o tome da li će ta zabrana uticati na građane Unije sa dvojnim državljanstvom iz pogođenih zemalja

  • 12

Evropska unija će obezbediti da njeni građani ne budu pogođeni "diskriminacijom bilo koje vrste" izazvane uredbom američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD ljudima iz sedam većinski muslimanskih zemljama, saopštila je danas Evropska komisija.

Trampova odluka neustavna: Tužilaštva 16 država traže povlačenje uredbe o imigraciji

- Naši advokati su u kontaku sa našim EU partnerima i drugima, i naravno da ćemo se postarati da ne bude diskriminacije prema našim građanima - izjavio je na konferenciji za novinare portparol EK Margaritis Šinas, prenela je agencija AFP.

Rojters navodi da je Šinas rekao da EU analizira uredbu američkog predsednika da bi utvrdila da li će ta mera pogoditi i Evropljane.

Šinas je naveo da EU dobija "različite signale" o tome da li će ta zabrana uticati na građane Unije sa dvojnim državljanstvom iz pogođenih zemalja.

Komentarišući Trampov potez, Šinas je rekao da EU ne pravi diskriminaciju među ljudima koji dolaze na osnovu rase, nacionalnosti ili vere.

U petak je američki predsednik doneo izvršnu uredbu o imigraciji kojom se državljanima sedam zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće izdavati naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

Ona je, međutim, izazvala burne reakcije i proteste širom SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VESNA

    30. januar 2017 | 15:20

    Kakva bre diskriminacija? Čovek je sve u pravu, nema oni(tz. Lažni migranti koji su puni novca i sa najboljim mobilnim telefonima) šta da traže ni u evropi ni u americi, logično je da ko beži od rata ostane u prvoj sigurnoj zemlji a ne da bira gde će da preda za azil!!! SVE super to vojno sposobni mladi ljudi spremni da se bore za svoje ciljeve i za uvećanje,, nataliteta " !!!!! Podrška gospodinu Trampu.!!!!!

  • Crni

    30. januar 2017 | 15:58

    Svaka mu cast.. 100% je u pravu

  • Toni

    30. januar 2017 | 15:07

    Bravo Tramp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA