"Čoveka u šeširu" zvanično optužuju da je učestvovao u ubistvu 130 ljudi, kazna je sve bliže! (FOTO)

Suočava se sa optužbama u vezi sa ubistvom 130 osoba za vreme napada u francuskoj prestonici

  • 0

Francuska je podigla optužnicu protiv Muhameda Abrinija, poznatog kao "čovek u šesiru" sa briselskog aerodroma, zbog terorističkih napada u Parizu u novembru 2015. godine, saopštili su danas njegovi advokati.

TERORISTIČKI NAPAD U KVEBEKU: Minimum šestoro mrtvih u pucnjavi u džamiji (FOTO) (VIDEO)

Belgija je ranije danas predala Abrinija francuskim vlastima na jedan dan kako bi se suočio sa optužbama u vezi sa ubistvom 130 osoba za vreme napada u francuskoj prestonici, preneo je AFP.

- U okviru istrage u vezi sa napadima na Pariz 13. novembra 2015. godine, Muhamed Abrini izručen je francuskim vlastima, na period od jednog dana - dodali su iz belgijskog tužilaštva.

Abrini je uhapšen 8. aprila 2016. godine, nakon analize snimka sa briselskog aerodroma, na kome nosi sešir, pa je u javnosti postao prepoznatljiv kao "čovek u šeširu".

Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police

On je uhapšen zbog sumnje da je umešan u napade u Briselu 22. marta i napade u Parizu u novembru 2015. godine, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Belgijski istražitelji rekli su da su napadi na briselski aerodrom i metro, u kojima su ubijene 32 osobe, deo iste ćelije sa sedištem u Briselu, koja je organizovala napade u Parizu, u kojima je 130 osoba ubijeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA