KO JE UBIJENI RAIČEVIĆ: Rođak Andrije Draškovića, član kosovskog ganga

Biznismena koji je danas ubijen u Beogradu 2010. pokušao da likvidira Aleksandar Đerić, koji mu je pucao u noge, prepone i stomak, dok je Raičević njega ubo i isekao nožem po rukama

  • 23

Boško Raičević, kontroverzni biznismen, rodom je s Kosova a poreklom iz Crne Gore.

Posle 1999. godine živeo je na Crnogorskom primorju, gde se bavio biznisom, a onda se preselio u Beograd. U prestonici je važio za bliskog čoveka Andrije Draškovića. Zajedno su sarađivali u prethodnih sedam-osam godina. Drašković je, prema nezvaničnim izvorima, imao neograničeno poverenje u njega.

Za njega se vezuju sumnjive delatnosti od vremena pre početka bombardovanja.

- Boško je još u Prištini važio za "ozbiljnog igrača". Nije se tukao po kafanama i pojavljivao u medijima. Svoje probleme rešavao je u roku od 30 sekundi, i nikada mu nije bila potrebna reklama. Uprkos imidžu čoveka iz senke, svaki Prištevac je dobro znao ko je on - bio on Srbin ili Albanac. Uvek je imao dosta keša i s njim su se pojavljivali ozbiljni krimosi. Nakon bombardovanja se preselio u Crnu Goru, gde se zadržao neko vreme, a onda je došao u Beograd, gde je za kratko vreme dobio prestižni status u krugovima "kontroverznih biznismena" - kaže za Telegraf.rs poznanik ovog biznismena još iz vremena dok je živeo na Kosovu.

Raičevića je 2010. godine pokušao  da ubije Aleksandar Đerić, koji je u noći između 26. i 27. jula te godine pucao u njega.

Tada je u žestokom obračunu u centru Beograda teško ranjen  posle svađe oko parking mesta.  Očevici su tvrdili da je Raičević s prijateljima napustio lokal i krenuo ka parkingu, gde je ispred njegovog automobila bilo parkirano drugo vozilo.

Pošto nije mogao da se isparkira, vratio se u baštu kafića da bi saznao čije je vozilo. U bašti su s društvom sedeli Đerić i Mirko Č., koji su mu rekli da je vozilo njihovo. Posle toga došlo je do svađe, tuče, obračuna noževima i pucnjave.

Svi učesnici sukoba su te noći završili u Urgentnom centru. Đerić je pucao Raičeviću u noge, prepone i stomak, dok je Raičević njega ubo i isekao nožem po rukama.

Raičević je važio za žestokog momka i velikog zaštitnika Crnogoraca na Kosovu, pišu "Vijesti".

Rođen je u Prištini, gde je bio vlasnik diskoteka, a posle rata i bombardovanja Jugoslavije 1990. godine živeo je u Budvi.

U crogorskoj policiji “Vijestima” je potvrđeno da za vreme boravka u Crnoj Gori on nije imao konflikte ni sa jednom od grupa iz crnogorskog podzemlja.

"Važio je za žestokog momka i velikog zaštitnika Crnogoraca na Kosovu. Roditelji su mu Crnogorci. Dugo vremena svi koji su dolazili na Kosovo iz Crne Gore u njemu su imali podršku”, navodi list.

Bavio se, između ostalog, ugostiteljstvom, bio je dugi niz godina vlasnik nekoliko popularnih diskoteka u koje su dolazili Srbi, Crnogorci i Albanci, što u to vreme nije bilo uobičajeno. 

Tokom ratnih dešavanja spekulisalo se da je Raičević uključen u neku od vojnih jedinica koje su bile raspoređene po Kosovu. Sve vreme ratnih dešavanja 1999. godine i tokom NATO bombarodovanja bio je u Prištini. 

Posle potpisivanje mirovnog sporazuma napustio je Prištinu i preselio se u Budvu, gde je odranije imao stan. Nekoliko godina je živeo u Budvi, mirnim i povučenim životom.

U tom periodu je, kako se navodi, stalno bio na relaciji Budva-Beograd, gde su mu bili najuža porodica i prijatelji i gde je razvijao poslovne veze započete još u Prišini. Pre šest godina napustio je Budvu, prodao stan i definitivno se preselio u Beograd.

Boško Raičević danas je raznet u eksploziji bombe, postavljene ispod njegovog automobila u centru Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lenka

    22. jun 2012 | 17:30

    Kakav,bre,kosovski gang??? to je ko da kazete beogradski pastiri..oh,wait...

  • Jagodina

    22. jun 2012 | 17:29

    prelep!Jeste morbidno,ali je i Djenka ovako opravio.Od Boga mu nije,ko se maca lati od njega i strada!Za ovog coveka prvi put cujem,uzasno je to sto su deca,nevini ljudi mogli da stradaju.Nevini,hrabri ljudi.Jer,danas je hrabrost ziveti posteno i posteno hraniti svoju decu.

  • Ani

    23. jun 2012 | 12:49

    Jos jedan biznismen? Sve sami "biznismeni". Zasto ne upotrebljavate srpske reci za ovakvo ljudsko smece? Npr. mafijas. Kad neko ukrade cokoladu u samoposluzi, nazivate ga lopovom, a ovaj ljigavi mafijaski otpad nazivate "biznismenima"?! Oni se bave "biznisom", mo`s mislit`biznisa. Export-import belog roblja, droge, kradje, razbojnistva i sl. spada u njihov "biznis". Pocnite da koristite SRPSKI JEZIK kad pisete tekstove, valjda ste zavrsili neke skole i fakultete da bi sad obavljali posao novinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA