ONE SU SEKS-SIMBOLI BIVŠE JUGE: Bile su u scenama koje muškarci i dan-danas premotavaju (FOTO) (VIDEO)

One su bile ikone lepote u bivšoj Jugoslaviji

  • 5

Svako doba nosi svoje imperative lepote, a ovih osam žena su nekada bile otelotvorenje seksipila brojnim generacijama.

Pamela Anderson (49) se skinula skroz gola, i pokazala da je i dalje prava SEKS-BOMBA! (18+) (FOTO) (VIDEO)

1. Ena Begović

Zagrebačka pozorišna i filmska glumica, započela je karijeru s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zagranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro debituje u TV filmu "Ivan Goran Kovačević", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Upravo taj film je prekrasnoj glumici doneo status kultnog seks-simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala veliki broj pozorišnih uspeha.

2. Ana Saso

Bivša misica Jugoslavije iz 1982. godine i zgodna Splićanka bila je seks-simbol cele jedne generacije, najviše zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo majicu koja joj je otkrivala grudi.

PRVI PUT PRIKAZAN GRUPNI SEKS: Da li je ovo najperverzniji domaći film? (18+) (VIDEO)

3. Suzana Mančić

Iako je karijeru započela kao pevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljka, Suzana Mančić će zauvek ostati poznata kao seksi loto devojka koja je odlično unovčila svoj izgled, raznim golišavim editorijalima za Plejboj i druge magazine.

4. Mira Furlan

Prelepa Zagrepčanka na početku karijere je radila u Hrvatskom narodnom pozorištu, da bi vrlo brzo bio primećen njen televizijski potencijal te je 1980. postala jedna od vodećih jugoslovenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje i Lepota proroka. Jedna od retkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru, u seriji Lost i Babilon 5.

Printskrin: YouTube/hicsuntalieni's channel Printskrin: YouTube/hicsuntalieni's channel

5. Lepa Brena

Iako su njene pesme bile poskočice koje su najviše zabavljale decu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks-simbol ovih prostora, Osim toga, uz pevačku, ostvarila je i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom, otvarajući brojne produkcije, zastupništva.

6. Beba Lončar

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-italijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i italijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom lepotom i talentom je plenila po Italiji. Razdoblje najveće slave doživela je tokom 1970-tih godina.

7. Anica Dobra

Glumica koja danas najviše radi u Nemačkoj, debitovala je u filmu Pera panker iz 1985. godine, vrlo brzo je stekla status kultne lepotice. Nizala je uspeh za uspehom, a najviše se proslavila u filmovima Već viđeno, Život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol.

Foto: e-stock.us/Mile Topalović Foto: e-stock.us/Mile Topalović

8. Neda Arnerić

Vrhunska glumica verovatno će ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog filma "Ko to tamo peva", uz citat "I tata bi sine!". Nakon bogate karijere na filmu i u pozorištu, novu strast je pronašla u umetnosti kao vlasnica galerije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA