DETE TERORISTA?! Petogodišnjaka zadržali na aerodromu u Americi 5 sati, stavljali mu i lisice? (VIDEO)

Vlasti su na aerodromu u Vašingtonu satima držale dečaka (5) iz Irana, a očajnoj majci bio je zabranjen bilo kakav kontakt sa detetom

  • 11

Američke vlasti zadržale su petogodišnjeg dečaka punih pet sati na aerodromu jer je "predstavljao pretnju", a navodno su mu stavili i lisice, javio je Si-Bi-Es (CBS).

Hrvaticu zadržali na aerodromu u Los Anđelesu, vraćaju je odakle je došla?!

Kako se navodi, vlasti su na aerodromu u Vašingtonu satima držale dečaka (5) iz Irana, a očajnoj majci bio je zabranjen bilo kakav kontakt sa detetom.

Kada je nakon nekoliko sati dečak pušten, kamere su zabeležile emotivan susret majke i sina.

Dečak, inače američki državljanin koji živi u Merilendu, samo je jedna u nizu osoba koje su zadržane na aerodromima zbog uredbe Donalda Trampa o imigranatima.

Dečak je putovao sa majkom i još jednim članom porodice, ali je zbog zabrane ulaska satima bio zadržan na proveri. Očajna majka morala je da zatraži pomoć i od guvernera države Virdžinija.

Na pitanja novinara o tom događaju portparol Bele kuće Šon Spajser je branio Trampovu odluku o zabrani ulaska u zemlju za muslimane kao i postupanje službenika u slučaju dečaka.

Rekao je kako se mora proveriti jesu li deca s roditeljima ili ne.

- Pretpostavljati da neko nije pretnja samo zbog njegovih godina ili pola bi bilo pogrešno - rekao je on.

Tramp je u petak potpisao izvršnu uredbu o imigraciji kojom se državljanima sedam zemalja - Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije - vize neće izdavati naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči da "radikalni islamski teroristi" ulaze u SAD.

Američki mediji javljaju da na aerodromu u Vašingtonu, carinici zadržanim migrantima nisu dozvolili čak ni da razgovaraju sa svojim advokatima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julija Nishab

    31. januar 2017 | 12:19

    Maltretirali petogodisnje dete, koje je uzgred budi receno americki drzavljanin??? Njihova administracija je skup preispoljnih ludaka.

  • in

    31. januar 2017 | 12:16

    jao jadno dete ne moze sa roditeljima na piknik u ameriku.da uzivaju kao socijalni slucajevi jer je u siriji mnogo tesko tako tesko da imaju pare svi do jednoga azilanta.vise mi je smesno zamajavanje ljudi ovim izbeglicama navodnim.ovo se vidi iz aviona da se arapski svet iseljava po najjacim ekonomijama verovatno planski

  • una

    31. januar 2017 | 14:26

    Pa sta je tu cudno? Zna se da i decu koriste. Svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA