Češki ultradesničar hoće da napravi Srbiju od Češke (VIDEO)

Martin Konvička odgovara pred sudom zbog pretnji muslimanskim izbeglicama da će ih samleti u koštanu brašno ako dođu

  • 11

Češki antimuslimanski ekstremista, lider ranijih inicijativa protiv izbeglica i islama Martin Konvička osnovao je novi politički pokret. Taj pokret je osnovao sa ciljem da Češku pretvori u Srbiju - da Česi žive dobro i bezbedno kao Srbi i da izađu iz Evropske unije i NATO.

OŠTAR ODGOVOR BELE KUĆE: Diplomate koji se bune ili da prihvate Trampove uredbe ili neka idu!

O osnivanju novog političkog pokreta nazvanog "7. republika" Konvička je Čehe obavestio video porukom na društvenim mrežama i pozdravom iz Mokre Gore u Srbiji koja je njegov novi uzor i inspiracija.

- Pozdravljamo vas iz Srbije, ponosne i bezbedne zemlje koja nije ni u EU ni u NATO, a koja je istorijski bila, a i sada ponovo jeste, bedem hrišćanske Evrope protiv ekspanzije islama. Kako EU prestaje da beleži uspeh, vidi se da je Srbija uspešna i da joj ide dobro. Tako bi nekako hteli, naravno bolje, da bude i u našoj zemlji - kazao je Konvička u video saopštenju o novom političkom pokretu.

Konvička, inače profesor na univerzitetu, stručnjak za bube, želi da promeni Češku po uzoru na Srbiju i nekadašnju 1. republiku, period od sticanja nezavisnosti Čehoslovačke 1918. do sporazuma velikih sila u Minhenu 1938. kada je dat blagoslov Hitlerovoj Nemačkoj za aneksiju Sudeta i rasparčavanje Čehoslovačke u nadi da će to zadovoljiti Hitlerov apetit i da će se žrtvovanjem Čeha i Slovaka izbeći Drugi svetski rat u Evropi.

- Nema svrhe popravljati nešto što je toliko pokvareno. Treba zemlju izgraditi iz temelja - kazao je Konvička.

UNHCR: 20.000 izbeglica pred vratima SAD

Martin Konvička odgovara pred sudom zbog pretnji muslimanskim izbeglicama da će ih samleti u koštanu brašno ako dođu. On je bio lider nekoliko antimuslimanskih i antiizbegličkih pokreta u Češkoj otkako je 2015. godine izbila migracija kriza, ali iako je izvodio hiljade Čeha na ulice, na regionalnim izborima je doživeo debakl.

U svetu se proslavio kada je 21. avgusta prošle godine na godišnjicu sovjetske invazije i okupacije Čehoslovačke iz 1968. godine izazvao paniku i preplašilo turiste u turističkom srcu Praga gde je organizovao hepening kako Islamska država okupira Prag. Došli su na kamili i džipu mašući crnom zastavom Islamske države i počeli da pucaju, zbog ćega su turisti i Pražani počeli da beže, misleći da je teroristički napad pravi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micha

    31. januar 2017 | 18:15

    Moze da napravi Srbiju od Ceske ali prvo moraju da puste lopove iz zatvora (posten svet), da im istancuju diplome i da ih nateraju da se bave politikom i "privredom". Mogli bi da dolaze kod nasih na obuku za "maznjavanje" i tek nakon toga, nova elita bi bila spremna da vodi zemlju i napravi od nje Srbiju...

  • ATIMUS

    31. januar 2017 | 19:05

    Ispade po ovoj bagri marko kraljevic ultra desnicar .,,,car lazar pa karadjordje ?

  • Isko

    31. januar 2017 | 17:08

    Čovek je profesor za bube. Očigledno više voli bube od ljudi. Jeste Srbija bezbedno mesto, jer ovde za razliku od mnogih država možeš i posle ponoći da se šetaš slobodno, ali da nas tretiraš kao naciste, molim te nemoj. U Srbiji živi mnogo različitih naroda i religija i osim ponekih izdvojenih incidenata mi nemamo problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA