Sredstva sa turnira u igranju video-igrica poklonili Odeljenju dečje bolnice u Kikindi (FOTO)

Takmičenje je okupilo timove iz osam kikindskih škola

  • 2

Kako bi pomogli Dečjem odeljenju kikindske bolnice, vatreni gejmeri iz nekoliko kikindskih osnovnih škola dosetili su se da organizuju turnir u igranju video igrice "League of Legends", a sva prikupljena sredstva odlučili su da daju u humanitarne svrhe.

 

SRBI SU SVETSKI ŠAMPIONI: Naši momci najbolji gejmeri na planeti! (FOTO) (VIDEO)

 

Takmičenje je okupilo timove iz osam kikindskih škola, koji su se nadmetali za titulu šampiona, a sve u cilju pomoći mališanima iz bolnice. Ova plemenita i neobična ideja koja je potekla od nekoliko učenika pokrenula je pravu lavinu među parlamentarcima svih škola. Koordinatori učeničkih parlamenata udružili su se sa nastavnicima informatike i računarstva i pomogli đacima gejmerima da sprovedu zamisao u delo.

 

Škole su prijavile svoje timove, timovi su donirali novac i tako je turnir počeo u informatičkim kabinetima gimnazije "Dušan Vasiljev". Takmičilo se osam škola – četiri osnovne i četiri srednje.

 

Osnovna škola "1. oktobar" iz Bašaida nije mogla da učestvuje na turniru, pa su poslali svoju donaciju.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Poslednje subote prvog polugodišta igralo se četvrtfinale, a prve subote drugog polugodišta igralo se polufinale i finale. Učenici su se zabavili radeći ono što vole da rade i u slobodno vreme i bilo je lepo videti kako se svi druže.

 

Ekipa Tehničke škole, koju su činili Adrian Tot, Živojin Golić, Nikola Lakić, Jovan Glišić i Aleksa Petrović, je izašla kao pobednik, a ekipe drugih škola su bile više nego dobre, snalažljive i vešte u igranju ove poznate strateške video-igrice. Pobednici su dobili skromnu novčanu nagradu, a prikupljenim novcem biće kupljen samo mali deo sredstava koja su neophodna Dečjem odeljenju kikindske Opšte bolnice.

 

U humanitarnoj akciji učestvovalo je nekoliko kikindskih škola: OŠ "Žarko Zrenjanin", OŠ "Jovan Popović", OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Sveti Sava", Ekonomsko-trgovinska škola, Srednja stručna škola "Miloš Crnjanski", gimnazija "Dušan Vasiljev", Tehnička škola i OŠ "1. oktobar".

 

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA