Mića Četnik dobio 20 godina zatvora: Ubio je Jocića, a ranio Dudića nasred ulice

Urošević je proglašen krivim jer je 21. januara 2014. godine u Aleksincu ubio Aleksandra Jocića (29) i ranio njegovog prijatelja Sašu Dudića

  • 8

Apelacioni sud u Nišu odbacio je žalbe izjavljene na presudu Višeg suda a kojom je Mića Urošević (38) zvani Četnik iz Aleksinca osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva i neovlašćenog držanja oružja.

PLJAČKA GODINE dogodila se danas na pumpi u Aleksincu: Odneli 12 miliona dinara, odvezli se motociklom, pa ga zapalili!

Uhapšen ubica i otmičar iz Aleksinca: Pronađen sa taocem u Beogradu

Istom odlukom potvrđen je i deo presude kojom su Uroševićevi prijatelji Dalibor Jocev i Dalibor Živanović oslobođeni optužbe za pomaganje u ovim krivičnim delima.

Prvostepenom presudom donetom decembra 2015. godine Urošević je proglašen krivim jer je 21. januara 2014. godine u Aleksincu ubio Aleksandra Jocića (29) i ranio njegovog prijatelja Sašu Dudića.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, on je u Ulici Dragčeta Milovanovića sačekao vozilo "micubiši“ u kojem su bili Jocić i Dudić, i pucao na njih. Motiv krvavog obračuna bili su neraščišćeni računi aleksinačkih kriminalnih grupa.

Na prvostepenu presudu žalbu je izjavilo Više javno tužilaštvo zahtevajući da mu se izrekne strožija kazna zatvora te da se Jocev i Živanović takođe, oglase krivima.

Međutim, Apelacioni sud je našao da se izrečenom vremenskom kaznom postiže svrha kažnjavanja te da nema osnova za osudu Živanovića jer nije bio na mestu zločina dok Jocev, iako je prisustvovao ubistvu, nije imao oružje i žalbu odbacio.

Nije uvažena ni žalba Uroševićeve odbrane kojom je tražena blaža kazna na osnovu osporavanja kvalifikacije krivičnog dela kao teško ubistvo kao i dovođenja u pitanje zakonskih razloga za suđenje u odsustvu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Foter/Flickr/SalFalko Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Foter/Flickr/SalFalko

Naime, Apelacioni sud je smatrao da se radi o teškom ubistvu s obzirom na način izvršenja jer je Urošević na vozilo ispalio sedam metaka dovodeći u opasnost, kako je navedeno, i život drugih osoba koje su putovale sa Jocićem.

Takođe, utvrđeno je i da su postojali osnovi za suđenje u odsustvu jer je za Uroševićem raspisana poternica s obzirom na to da je nedostupan organima gonjenja, ali da i dalje nije pronađen zbog čega se smatra da je u bekstvu.

Saša Dudić, koji je preživeo ovu pucnjavu i bio krunski svedok optužbe protiv Uroševića ubijen je 2014. godine u Aleksincu.

Za njegovo ubistvo optužen je Uroševićev kum Darko Janković zvani Čikago kome se sudi pred niškim Višim sudom.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    1. februar 2017 | 16:02

    Cetnici da ga se odreknu javno preko novina ili ce priznati da su takvi.

  • Dekson

    1. februar 2017 | 20:54

    U Americi bi za takvo svirepo ubistvo dobio dozivotnu robiju.

  • Stranac u noc

    2. februar 2017 | 11:16

    Seljak do seljaka jadovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA