Obezbeđuju posao za 200 migranata: Nije prvi put da švedski gigant ovako reaguje na izbegličku klizu

- Obavezali smo se da ćemo se boriti za svačija prava i svačije dostojanstvo, i upravo to i činimo - rekao je menadžer IKEE

  • 10

Kako bi obezbedila posao za ljude pogođene ratom, IKEA planira da prodaje tepihe i tekstil koji su napravile izbeglice iz Sirije. Na ovaj način biće zaposleno 200 izbeglica, najviše žena, koje trenutno žive u Jordanu.

IKEA traži još 250 radnika: Za skoro svaki od ovih poslova ste kvalifikovani, pogledajte spisak radnih mesta!

U Jordanu je registrovano više od 650.000 sirijskih izbeglica. Prošle godine, Vlada Jordana obavezala se da će izdati 200.000 radnih dozvola za Sirijce, kako bi mogli da rade rame uz rame sa Jordancima.

Proizvodi će se prodavati lokalno i u drugim zemljama Bliskog istoka, zahvaljujući sporazumu o slobodnoj trgovini sa Jordanom.

- Vrednosti za koje se IKEA zalaže jasno nas nagone da se borimo za ono u šta verujemo. Obavezali smo se da ćemo se boriti za svačija prava i svačije dostojanstvo, i upravo to i činimo - rekao je menadžer IKEE za Ujedinjene nacije Lars Piterson.

(Telegraf.rs/Independent)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    1. februar 2017 | 21:52

    Dzabe im obezbedjuju posao kad ti divljaci nece da rade,ispastace ave drzave sto hoce da pomognu ovim,da kazem izbeglicama a to Svedska vec oseca!

  • Miki

    1. februar 2017 | 20:54

    A kome cemo mi da prodajemo nase proizvode?

  • Bulidža

    1. februar 2017 | 20:27

    Samo što dalje od moje kuće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA