Kruševac dobija prvi državni fakultet. Šta mislite, koji?

To je trenutno, jedini grad u Srbiji sa više od 100.000 stanovnika koji nema nijedan državni fakultet što je jedan od glavnih razloga za masovno odseljavanje mladih

  • 4

Vlada Republike Srbije donela je odluku o osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu.

Drevna prestonica Srbije ove godine sija prelepim sjajem za praznike (FOTO)

U Kruševcu KONJ zavodi red na ulicama (FOTO)

Procurio snimak sa svadbe u Kruševcu, na kojoj je otac prodao ćerku za 3.000 evra i polovni auto! (VIDEO)

- Sve potrebne pravno – formalne aktivnosti koje su bile neophodne za realizaciju ovog velikog obrazovnog poduhvata za Grad Kruševac završene su u planiranim rokovima i za dva meseca očekuju se prvi konkretni koraci – izjavio je medijima Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Poljoprivredni fakultet je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu. U ovom gradu trenutno rade samo dve visoke škole – Hemijsko-tehnološka i za obrazovanje vaspitača.

Nakon rata 1999. godine u Kruševcu su privremeno bili smešteni Medicinski i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Prištini ali su posle nekoliko godina vraćeni na sever Kosova.

Za sedište Poljoprivrednog fakulteta lokalna samouprava je pripremila zgradu Narodnog univerziteta koja je, uz finansijsku podršku Vlade Srbije, detaljno rekonstruisana.

Kruševac je, trenutno, jedini grad u Srbiji sa više od 100.000 stanovnika koji nema nijedan državni fakultet što je jedan od glavnih razloga za masovno odseljavanje mladih.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Despot

    2. februar 2017 | 09:57

    Ni Smederevo nema drzavni fakultet,to je bruka za grad i drzavu!

  • Mika

    2. februar 2017 | 09:53

    Bilo je reči odavno da Prokuplje dobije Poljoprivredni fakultet.

  • nervozan

    2. februar 2017 | 09:25

    Svaka cast za rukovodstvo grada i sve pohvale Bati Gasicu obecao je i ispunio kao i mnoge stvari koje je obecao u svim kampanjama a i ovako i ispunio ali narod je sujetan pa mu je sve malo,svi bi da primaju a da ne rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA