Najcrnja nedelja u Nišu: Zašto je čak pet žena pokušalo samoubistvo?

Najozbiljnije povrede zadobila je jedna žena iz Lebana koja se polila benzinom. Ona ima teške opekotine pa je na dalje lečenje upućena u Beograd

  • 5
vešanje, obešena, omča, samoubistvo, vešala, Foto-ilustracija: pixabay.com

Urgentni centar niškog Kliničkog centra samo za poslednjih pet dana zbrinuo je pet žena koje su pokušali samoubistvo dok je jedna uspela da sebi oduzme život.

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Žena pala sa osmog sprata zgrade

Miodrag Lazić, direktor ove zdravstvene ustanove kaže da poslednjih mesec dana nisu imali nijednog pacijenta zbog pokušaja suicida, pa da su tim više iznenadjeni ovim neslavnim trendom.

Najozbiljnije povrede zadobila je jedna žena iz Lebana koja se polila benzinom. Ona ima teške opekotine pa je na dalje lečenje upućena u Beograd.

Takođe ženska osoba zadobila je serijski prelom rebara prilikom skoka sa terase, jedna je presekla vene a druga skočila sa mosta u Nišavu. Upravo nam je stigla još jedna pacijentkinja koja je sebi nanela ubod u grudi – potvrdio je Lazić.

Tridesetsedmogodišnja Nišlijka skočila je u sredu popodne sa stambene zgrade u Romanijskoj ulici i preminula na licu mesta. Njeno telo ispred ulaza u zgradu pronašli su stanari a ustanovljeno je da je ona živela u drugom delu grada pa se za sada ne zna zašto je baš ovde došla da sebi oduzme život.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U nišku bolnicu dovedena su i dva osudjenika koji izdržavaju zatvorske kazne u ovdašnjem Kazneno popravnom zavodu. Kako je potvrdjeno u Urgentnom centru, jedan od njih je progutao upaljač a drugi grickalicu i bateriju.

Povećan broj suicida i pokušaja dovodi se u vezu sa promenama vremenskih prilika što dovodi do pogoršanja zdravstvenog stanja psihijatrijskih bolesnika.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    2. februar 2017 | 21:24

    Moja je kuca na kraju grada. tamo gdje vozovi prolaze. cesto u zoru budan ih slusam. kako u plave daljine odlaze. I sanjam, sanjam. voz za srecu. po mene dolazi. voz za srecu. voz za srecu. a zivot prolazi. Cesto odem dole niz prugu. i gledam sunce sto zalazi. moj mali pas tuzno mase repom. i on se kroz zivot slabo snalazi.

  • Nena

    2. februar 2017 | 21:05

    Od boljitka verovatno

  • Vesna

    3. februar 2017 | 01:00

    Verovatno zene izmedju 45 i 55. Prelazno doba, nemastina, deca, muz...itd. Danas je umetnost ziveti i preziveti. Budimo jake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA