Potresna ispovest Snežane Radovanović, majke mladića koji je stradao na auto-putu pomažući drugima

Dok su pokušavali da sklone prevrnut automobil, na njih je naletelo vozilo kragujevačkih tablica

  • 15

- Moje dete je poginulo jer je želelo da pomogne drugima koji su se našli u nevolji. Zaslužujemo, kao roditelji, da saznamo sve okolnosti te tragedije. Nikola je bio profesionalni vozač i dobro je znao kako treba da se ponaša na drumu. Najgore od svega je što moramo sami da sklapamo kockice i tražimo istinu - priča kroz suze za Novosti majka Nikole (23) iz Ražnja, koji je u teškoj nesreći poginuo kod Velike Plane još 18. decembra.

Ne boli smrt, nego sve ono posle: Emotivan oproštaj na Fejsbuku brata momka koji je poginuo u Rusiji

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Usmrtio pešaka, pa pobegao sa mesta nesreće! Policija traga za odbeglim vozačem (FOTO)

Led i dalje odnosi živote: Poginuo muškarac (52) u saobraćajnoj nesreći na Ovčanskom putu

Nikola se sa još dvojicom kolega vraćao kamionom iz Beograda, gde su odvezli turu asfalta, kada je ugledao prevrnuti auto i odmah signalizirao kolegama da stanu i pomognu unesrećenima. Dok su pokušavali da sklone prevrnuti automobil, na njih je naletelo vozilo kragujevačkih tablica i udarilo u gumu kamiona koji je bio parkiran u blizini. Od siline udara, auto se odbio i udario u nikolu i auto u kome su bili povređeni.

Snežana i Dragan, njegovi roditelji, uporno pokušavaju da saznaju šta se dogodilo te kobne večeri, i da li je njihovom sinu bilo spasa.

Zvanično, osumnjičenih za ovu saobraćajnu nesreću, nema.

- Boli nas činjenica da je Hitna pomoć iz Velike Plane kasnila dva sata, i sve to vreme Nikola je bio živ. Čak i kada su stigli, nisu pokušali da mu ukažu pomoć, već su ga prevezli do bolnice u Smederevskoj Palanci, gde je i preminuo - kaže majka Snežana.

Ona je takođe zdravstveni radnik i kako kaže, ogorčena je na ponašanje kolega koje su je ignorisale i nisu joj ponudili ni čašu vode, iako je doživela veliku traumu zbog gubitka sina jedinca.

- Kad smo stigli, niko nije znao da nam kaže gde leži mrtvo dete, već je suprug redom otvarao vrata sve dok ga nismo pronašli.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4S

    3. februar 2017 | 10:45

    Uzas! Neka ga andjeli cuvaju!

  • Alex

    3. februar 2017 | 10:58

    Uzas! Ludaci za volanom. Neobuceni i nezainteresovani u hitnoj pomoci. Niko od njih ne zna da ukaze hitnu pomoc. Da se zaustavi krvarenje, da se potencijalno polomljena kicma ili karlica imobilisu na pravi nacin. To ne zna niko od ti vajnih lekara. Vozi u bolnicu pa sta mu Bog da. Mozda prezivi a mozda i ne. Strahota. I opet niko nece odgovarati, niko.

  • Gvozdena

    3. februar 2017 | 14:49

    Iskreno saučešće mojoj sugradjanki Snežani. Znam da ništa ne može umanjiti bol za izgubljenim sinom jedincem, ljudski bi bilo da se bar neko od zaposlenih iz Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, bar izvine roditeljima za takvo neljudsko ponašanje svojih, tog dana dežurnih kolega,prema ovim ucveljenim roditeljima. Sigurna sam da bi ministar Lončar trebao i njih da poseti i preispita njihov rad. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA