Damjan i Tadej, slovanački dvojac objavio singl za Sony Music: Obrada hita "Fresh" u izdanju elektro senzacije BlueBird (FOTO) (VIDEO)

Blubirdova obrada je zarazna elektro pop pesma sa svim karakteristikama pravog hita

  • 0

Regionalna elektro senzacija BLUBIRD predstavlja svoj novi singl i spot pod nazivom "Fresh" koji posredstvom Menarta, regionalnog zastupnika za Sony Music, izlazi za jednu od najvećih izdavačkih kuća u svetu muzike.

Nova verzija legendarnog hita benda BOA: Premijerno pogledajte spot za pesmu "Ljudožder 2017"

Nakon 2Cellos, Blubird je prvi projekat iz ovog dela Evrope koga je preuzeo globalni muzički gigant, što dovoljno govori o kvalitetu slovenačkog dvojca koji čine poznati producent Damjan Jović i DJ Tadej Gujt a.k.a. DJ Dey, rezident DJ Cirkusa, jednog od najpoznatijih slovenačkih dance klubova.

Kao što i samo ime sugeriše, "Fresh" predstavlja svežu, modernu verziju istoimenog singla s albuma "Emergency" koga su objavili legendari Kool & The Gang 1984. godine.

Blubirdova obrada je zarazna elektro pop pesma sa svim karakteristikama pravog hita, a i atraktivan spot koji je režirao i snimio Blaž Hojžar prati tu bezbrižnu, vedru notu samog singla.

Foto: Promo Foto: Promo

- Jako volimo muziku koja je nastala u 70-im i 80-im godinama pa stoga uvek tražimo dobru ideju za sample ili cover koji se može primeniti na neki originalan i kreativan način. Fresh je upravo takva stvar i zato je već dugo vreme sviramo na nastupima. S vremenom smo toliko zavoleli tu našu verziju da smo je odlučili objaviti. Ideja je od samog početka bila da pesma bude u ChillHouseTropical stilu i da tekst otpeva ženski vokal (za razliku od originala), što je i napravila naša prijateljica Martina Šraj (Ina Shai) koja živi u Londonu i tamo stvara svoju karijeru. Mislim da smo pesmu vrlo dobro prilagodili današnjem vremenu i da će imati pozitivan feedback zbog svoje energije i stila - rekao je Damjan Jović.

Svoj renome Blubird su izgradili kroz odlične, zapažene nastupe širom Evrope pa se tako na njihovoj karti svojevremeno našao i londonski The Egg, Opium u Barseloni.

Uz standardni DJ set, Blubird često na svojim nastupima je domaćin i drugim muzičarima, uvodeći u svoj zvučni univerzum i live vokale, gitaru, klavir, saksofon i druge instrumente kojima dodatno obogaćuju ionako upečatljiv šou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA