Ažurirana "crna lista" SAD: Dodik i zvanično na njoj

Nova američka administracija je juče uvela sankcije i Iranu i nekim nevladinim organizacijama, organizacijama koje su povezane sa terorizmom

  • 30

Ministarstvo finansija Amerike je ažuriralo listu sankcija, a ažuriran je i status predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, čime je i zvanično potvrđena informacija o sankcijama od pre nekoliko sedmica.

Dodik: Nije mi poznato da sam pod sankcijama EU

Dodik: Sankcije SAD-a ne doživljavam kao kaznu

Nova američka administracija je juče uvela sankcije Iranu, nekim nevladinim organizacijama, organizacijama koje su povezane sa terorizmom, a tome su dodali i podatak da su sankcije za predsednika Republike Srpske ažurirane, čime je potvrđena akcija od 17. januara ove godine o stavljanju Dodika na "crnu listu".

Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici američkog Ministarstva finansija, lista sankcija se odnosi na zvanične delegacije i organizacije (SDN), kao i za pojedince. Drugi deo se odnosi na Milorada Dodika koji je uvršten na kategoriju NON-SDN. Objašnjenja radi, SDN je skraćenica za Specially Delegated Nationals list, a NON-SDN za sankcionisane pojedince, navodi N1.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    4. februar 2017 | 15:10

    Pa on sam sebi kopa sve dublju rupu

  • MZ

    4. februar 2017 | 08:50

    A sta kaze traktorista na ovo (dodik)

  • Cobu

    4. februar 2017 | 10:03

    to nema veze sa srbijom i srbima dodik je bosanski katolik koji pokusava obmanut cijeli srski narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA