Tramp pobesneo posle okršaja sa sudijom: Vraća uredbu o imigrantima, odluku o ukidanju smatra "smešnom"

- Zanimljivo je da određene bliskoistočne države podržavaju zabranu. I one znaju da, ako dozvolite ulazak nekim pojedincima, to znači smrt i uništenje - smatra Tramp

  • 5

Američki predsednik Donald Tramp danas je obećao vraćanje svog kontroverznog ukaza o imigrantima na snagu, nekoliko sati pošto ga je savezni sudija u Sijetlu Džejms Robart petak u privremeno suspendovao.

Pre Trampa samo jedan američki predsednik je otpustio državnog tužioca - nakon 8 meseci je SMENJEN!

Reč je o uredbi kojom se privremeno brani ulazak svim izbeglicama u Ameriku, kao i izdavanje viza građanima sedam većinski muslimanskih država.

Tramp je na Tviteru sudiju Robarta nazvao "takozvanim sudijom", a njegovu pravnu argumentaciju, prema kojoj je Trampov ukaz protivan američkom ustavu, "smešnom".

- On u osnovi otima Americi pravo da sprovodi zakone. Ukinućemo njegovu odluku - napisao je Tramp na svojoj omiljenoj društvenoj mreži.

- Zanimljivo je da određene bliskoistočne države podržavaju zabranu. I one znaju da, ako dozvolite ulazak nekim pojedincima, to znači smrt i uništenje. Kada država više ne sme da kaže ko može, a ko ne može u nju da ulazi, posebno zbog sigurnosnih razloga, u velikoj je nevolji - dodao je Tramp.

Nedugo posle Robartove odluke, vodeće avio-kompanije ponovo su na svojim letovima za Ameriku počele da ukrcavaju putnike iz država s Trampove crne liste.

U pitanju su, da podsetimo, Iran, Irak, Libija, Somalija, Sudan, Sirija i Jemen.

(Telegraf.rs / Izvor: reuters.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    4. februar 2017 | 20:30

    Pa valjda oni njihovi neoliberalni banditi, nisu u stanju tek tako da se pomire sa prekidom ortakluka sa svojim islamistickim satrapima i pravljenju haosa gde god im se htelo.

  • nessa

    4. februar 2017 | 20:29

    pa resice ovo tramp lako je..napravice u svojoj reziji veci masakr u americi okrivice migrante i eto uredbe ponovo na snazi majstori su americi u ubijanju

  • Тутор

    4. februar 2017 | 20:41

    Па која је сврха Врховног суда САД, ако је федерални судија тумач Устава?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA