≫ 

Uklonjen potporni zid u Kosovskoj Mitrovici, uskoro nova konstrukcija (FOTO)

Prema pomenutom planu, konstrukcija će biti pomerena za dva metra prema šetalištu - unutrašnjosti pešačke zone, a kako je najavljeno sa radovima će se početi u utorak

  • 11

U severnoj Kosovskoj Mitrovici uklonjen je danas potporni zid, koji će prema planu uređenja, vrlo brzo biti zamenjen novom konstrukcijom.

Uz pomoć dva rovokopača potporni zid je uklonjen bez ikakvih incidenata za manje od sat vremena.

SAZNAJEMO: Kako će izgledati novi zid kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Prema pomenutom planu, nova konstrukcija će biti pomerena za dva metra prema šetalištu - unutrašnjosti pešačke zone, a kako je najavljeno sa radovima će se početi u utorak (7. februara).

Uklanjanje zida je dogovor koji su juče u Prištini postigli predstavnici opštine Severna Mitrovica i vlasti u Prištini uz posredovanje EU i ambasade SAD u Prištini.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je najavio Rakić novoizgrađena struktura (manji zid) biće uvučena dva metra ka pešačkoj zoni dok će iz ulice koja vodi iz Bošnjačke mahale ka ulici Kralja Petra Prvog, u dužini od 9 metara, biti postavljeni hidraulični metalni stubići.

Daljinski upravljači za njihovo spuštanje biće uručeni dežurnim službama Hitne pomoći, Vatrogasne službe i policijske stanice u severnoj Kosovskoj Mitrovici ".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Novim planom predviđeno je da novoizgrađena struktura bude ispunjena klupama okrenutim ka šetališnoj zoni.

Visina prvog dela biće 40 centimetara, dok će sledeća struktura biti 70 centimetara, a širina obe strukture biće po 60 centimetara, što zajedno čini 1,2 metra - rekao je Rakić i još jednom ponovio da zid zbog kojeg je prethodnih dana, ali i meseci bilo nesuglasica nije izgrađen zbog ograničenja slobode kretanja, već zbog bezbednosti pešaka u šetališnoj zoni od onih koji bi namerno, ili slučajno ušli u deo predviđen za pešake.

Situacija u severnoj Kosovskoj Mitrovici je mirna, u blizini mosta su pojačane policijske patrole.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    5. februar 2017 | 13:03

    Gde si Vucicu.Da vidimo tu tvoju silnu snagu.

  • Srpskibek

    5. februar 2017 | 13:54

    Rosu usla tamo gde je nikad nije bilo.a sve na konto voza koji saobraca godinama na toj relaciji..srusise sami zid " kao sto je taci i rekao" !!!! A nas premijer ....cuti.i radi u interesu ovih sto ga hvale..!!

  • Brta

    5. februar 2017 | 13:43

    Nasa sramota. Što se trtimo kad ne znamo da letimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA