ISPOVEST STUDENTA DIF: Pogodio me najbolji drug, ne krivim ga!

- Pomislio sam: "Zar je moguće da je mene pogodilo koplje"? Onda sam opipao pogođeno mesto, a na rukama mi je ostao trag krvi - kaže Nikola K.

  • 0

Student druge godine beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Nikola K. (22), koji je preživeo nesreću na dan polaganja ispita iz atletike na terenima fakulteta na Košutnjaku, kada ga je oštrica koplja dugačka nekoliko centimetara pogodila u teme, pa je zadobio prelom lobanje, kaže za "Alo!" da se "sagnuo da dohvati koplje kada je osetio jak udarac u glavu".

- Pomislio sam: "Zar je moguće da je mene pogodilo koplje"? Onda sam opipao pogođeno mesto, a na rukama mi je ostao trag krvi - ispričao je Nikola.

Nikola je operisan, a u sobi na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije ovaj mladić sa Zlatibora dočekao je novinare nasmejan, sedeći u krevetu sa zavojem oko glave.

- Pogodio me je moj najbolji drug, ali nije namerno. Vežbali smo pred ispit, a ja sam otišao po žensko koplje, dok se on koncentrisao na bacanje koplja. Možda ga je zaslepilo sunce, pa me nije video. Ne krivim njega niti bilo koga drugog. To je bio nesrećan slučaj, a drug koji me pogodio kopljem posećuje me u bolnici, a sa fakulteta se svakog dana raspituju za moje stanje - rekao nam je Nikola, kojem je u posetu juče došlo desetak njegovih prijatelja, s kojima je veseo čavrljao, pokazujući gde ga je, kako kaže, "spičilo" koplje.

O nezgodi s kopljem nije hteo mnogo da priča, ali je otkrio da jedva čeka da "prolufta" glavu na rodnom Zlatiboru, kada u utorak izađe iz bolnice.

- Nikoli se koplje zabolo u glavu dok je bio okrenut leđima, a onda se odbilo. Imao je sreću što nije pogođen u oko ili neko drugo mesto. Kolega koji ga je pogodio bio je očajan, sve vreme je bio uz Nikolu, na kojeg smo pazili da ne izgubi svest. To što se desilo Nikoli moglo se desiti bilo kome jer nije bilo profesora da kontroliše situaciju. Naime, tog dana su se polagala čak tri ispita, iz bacanja koplja, kugle i diska. Iako taj predmet predaje njih četvoro, 50 studenata ispitivala su samo dva profesora, pa nisu mogli da budu na tri mesta. Studenti su vežbali bacanje koplja dok su profesor i koleginica držali druga dva ispita, a ispit je trajao od 9 do 16 časova, temperatura je bila viša od 30 stepeni, nisu ništa jeli, pa je studentima verovatno popustila koncentracija - ispričao je M. M., apsolvent DIF, koji upozorava da takvo stanje traje godinama, te da je neophodno da se nešto u tom pogledu konačno promeni.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović bio je juče zgrožen kada je čuo za nesreću na bacalištu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

- Ministar se juče vratio s puta, a njegovi prijatelji odmah su ga obavestili o tome šta se dogodilo i da je fakultet pokušao da zataška ceo slučaj. Odmah je zatražio kompletan izveštaj od prosvetne inspekcije - kaže naš izvor u Ministarstvu prosvete.

(D. Z. / Alo / Foto: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA