Uslovi za vožnju bolji nego tokom ledenih dana, ali obratite pažnju na jednu stvar

Prohodnost na autoputevima i državnim putevima I i II reda je dobra, saobraćaj se odvija bez zastoja sa minimalnim vremenom zadržavanja na naplatnim rampama

  • 0

Početak radne nedelje donosi veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i glavnim putnim pravcima u Srbiji.

LED VIŠE NIJE PROBLEM, KONAČNO SMO U PLUSU: Vidljivost, ali OPREZ zbog mokrih kolovoza!

Počelo je: Ledena kiša prešla u običnu, ali gužve po Beogradu su svuda (FOTO)

Na severu se povremeno očekuje kiša dok se, prema prognozi meteorologa, tokom večeri sa zapada i jugozapada očekuje jače naoblačenje sa kišom u svim predelima Srbije.

Temperature će, kao i prethodnih dana, biti više u odnosu na prosek za ovo doba godine što će usloviti dobru vidljivost i prohodnost puteva.

Magla može smanjivati vidljivost duž rečnih tokova, a mokri kolovozi mogu doprineti povećanom broju saobraćajnih nezgoda jer se zaustavni put vozila u velikoj meri povećava, a stabilnost vozila smanjuje.

Opasnost od odrona je i dalje velika na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure.

Iz AMS S vozačima savetuju da voze soprije uz držanje većeg odstojanja na Ðerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, zapadne i južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prohodnost na autoputevima i državnim putevima I i II reda je dobra, saobraćaj se odvija bez zastoja sa minimalnim vremenom zadržavanja na naplatnim rampama.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na prelazu Horgoš, na teretnim terminalima, beleže se zadržavanja od oko 90 minuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA