Veštica iz Vladimirovaca sejala smrt po Beogradu: Otrovala 60 muškaraca svojim "ljubavnim napitkom" (FOTO)

  • 6

Beograd je 1926. godine bio sedište jednog neverovatnog udruženja zbog kog se o našoj prestonici tada pričalo u celom svetu. Udruženje žena "Lukrecija", nažalost, bilo je skup nezadovoljnih žena koje su ubijale svoje muževe otrovom i tako sejale smrt po Beogradu.

HRVATSKA JE BRUTALNO PROGONILA VEŠTICE: Posle najluđih suđenja, kasapili su optužene žene, mučili ih i bacali u vatru! (FOTO)

"Lukrecija" je brojala šest članica, a najpoznatija je bila Ana Poštonja, koja je otrovala čak 13 svojih muževa. Ona je, takođe, bila zadužena za pravljenje otrova koji su druge nezadovoljne supruge davale svojim muževima. Zato su je i prozvali "Veštica iz Vladimirovca".

Foto: The Courier Journal Foto: The Courier Journal

Kada je uhapšena, Ana je okrivljena za čak 60 smrti, a ustanovljeno je da su njene otrove, čiji je osnovni sastojak bio arsenik, koristili i muževi koji su hteli da se reše svojih žena.

U trenutku kada je hapšena, Poštonja je uzvikivala:

- Ja radim sa đavolom! Ako me uhapsite, zapamtićete me dok ne umrete. Ne igrajte se sa nečastivim!

Nakon privođenja, iskopana su sva tela za koja se sumnjalo da su Anine žrtve. Na Univerzitetu u Beogradu utvrđeno je da su sumnje tačne i da su svi umrli od trovanja. Međutim, odbrana Ane Poštonje bila je neverovatna.

Iako je tada već imala 92 godine, setila se da kaže da je ona, zapravo, spremala ljubavne napitke kako bi pomogla onim ženama čiji muškarci imaju problema u spavaćoj sobi. Pravdala se i nedovoljnim neznanjem o travkama kojima je baratala.

Ana je bila izrazito lepa i pametna. Nikada nije do kraja razjašnjeno zašto svoju pamet nije iskoristila kako bi lečila umesto što je ubijala.

Osuđena je na 15 godina zatvora, što je u njenim godinama bila smrtna presuda. Osuđeni su i svi oni koji su od nje kupili otrov.

Zanimljivo je i da je Udruženje dobilo ime po Lukreciji Bordžiji koja je pripadala jednoj od najomraženijih porodica u istoriji. Oko ove loze pleli su se neizrecivi zločini, uključujući i Lukrecijin incest - ne samo sa bratom Čezarom, već i sa rođenim ocem, papom Aleksandrom VI.

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    7. februar 2017 | 00:42

    Svaki Hriscanin a posebno Pravoslavac ne sme da se plasi necastivog. Borba svakog pojedinca traje, treba se odupreti iskusenjima i samo biti Covek, u bilo kakvoj situaciji, i prilici ili neprilici. To zvuci lako i svakodnevno, ali ako se zamislis i iskreno pogledas duboko u sebe znas da je to danas i najteze. Ne cini zlo, pomozi kome mozes, ne misli zlo bilo kome, ne psuj i ne kuni.. Znam da je tesko..zato je i zivot tezak, ali mora se covek boriti.

  • Sunshine

    6. februar 2017 | 20:58

    Prica je za neverovati, iz ovog teksta nije nista jasno. Treba pogledati emisiju o ovoj babi. Izdrzala je kaznu od 15 god i umrla pred kraj zatvora. Prica i rasplet su neverovatni. Odao je momak koji je dosao da plati drugu polovinu para jer je kao lecila njegovog oca, otac je umro. A posto je bilo sumnjivo da neko placa umesto da uhvati babu za gusu jer mu je otac umro od travki koje je ona napravila. Uhapseni su i baba i taj sin. I tako je kolo pocelo da se odmotava . Nisu mogli da veruju koliko je ljudi otrovala vracajuci i spremajuci im napitke da ih kao leci.

  • Marko

    6. februar 2017 | 22:56

    Bese Beograd mnogo lepsi i sredjeniji grad.Slike sve govore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA