Čovek koji je pokušao da UBIJE DONALDA TRAMPA: "Zaslužio je da umre" (FOTO) (VIDEO)

Dvadesetogodišnji Majkl Sendford u septembru je priznao krivicu, a zatvorska kazna od godinu dana mu je izrečena u okružnom sudu Las Vegasa

  • 9

Britanski turista, koji je na skupu u Las Vegasu tokom predsedničke kampanje u SAD pokušao da otme pištolj policajcu u nameri da ubije Donalda Trampa, osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

SPREČEN ATENTAT NA TRAMPA: "Došao sam u Las Vegas da ga ubijem!"

Dvadesetogodišnji Majkl Sendford u septembru je priznao krivicu, a zatvorska kazna od godinu dana mu je izrečena u okružnom sudu Las Vegasa. Sendford se u sudnici izvinio zbog onog što je uradio i što je "ljudima oduzeo vreme i potrošio novac poreznika“, preneo je BBC.

- Jednostavno se osećam grozno zbog toga - kazao je on.

Advokat osuđenog, Brenda Veksler, izjavila je da je zadovoljna presudom "uzimajući u obzir okolnosti“. Upitana da li je Sendford imao nameru da naškodi Trampu, Vekslerova je odgovorila da njen klijent uopšte nije političan.

Sendfordova majka je u avgustu izjavila novinarima u Londonu da je njenom sinu dijagnostifikovan autizam, depresija i drugi problemi mentalne prirode.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svog sina je opisala kao detinjastog čoveka koji voli da gleda crtani "Pepa prase“ i koji je trpeo vršnjačko nasilje u školi.

23 dana pre Trampovog govora u Las Vegasu porodica nije mogla da stupi u kontakt sa Majklom pa su prijavili njegov nestanak. I dan-danas nije poznato gde je bio za to vreme.

On je na skupu u Las Vegasu prišao obezbeđenju i rekao da samo želi autogram gospodina Trampa. Onda je iznenada pokušao da otme pištolj policajcu, ali su ga pripadnici obezbeđenja savladali.

Printskrin: Youtube/Inside Edition Printskrin: Youtube/Inside Edition

Jednom prilikom je izjavio da je Donald Tramp rasista i da je zaslužio da umre.

Poznato je i to da je 24 sata pre napada u Las Vegasu posetio streljanu. Očevidci svedoče da nije bio dobar strelac.

Njegovom ocu je teško da razume zašto je Majkl hteo da uradi ovako nešto, i plaši se za život svog sina.

Pogledajte dokumentarac o njemu:

(Telegraf.rs/Tanjug/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    7. februar 2017 | 00:45

    Zato u nekim njihovim drzavama za ponovljenu kradju cokoladica covek dobije 18 godina zatvora. Cudni su putevi demokratski...

  • ZZZ

    8. februar 2017 | 00:04

    Ima autizam,putuje daleko sam ,slucajno nabasa na Trampa,dobije smesnu kaznu ??!?Sve je tako naivno da bi bilo slucajno sve je to zavera Klintonke i tajnih sluzbi!?!?

  • Jasna

    7. februar 2017 | 08:08

    Kakvi su to roditelji koji ne znaju gde im je bolesno dete ili ga samog pustaju da putuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA