Nemačka tajna služba potvrdila da nema dokaza o Putinovoj kampanji protiv nemačke vlade

Istraga je vođena prema instrukcijama nemačke vlade, a kako se navodi Berlin bi rado prezentovao takve dokaze da ih je našao kako bi upozorio Moskvu

  • 0

Nemačke obaveštajne službe nisu pronašle nikakav dokaz da Rusija vodi kampanju dezinformacija protiv nemačke vlade, objavio je nemački list "Zidojče cajtung".

SUDAR TITANA - susret koji ceo svet isčekuje: Evo kada će se videti Vladimir Putin i Donald Tramp

Prema pisanju lista, to je zaključak do kojeg su došli strucnjaci Savezne obaveštajne službe (BND) i kontraobaveštajne službe (BfV) posle istrage koja je trajala skoro godinu dana.

- Nismo pronašli jasan dokaz - rekao je izvor iz nemačke vlade za "Zidojče".

Istraga je vođena prema instrukcijama nemačke vlade, a kako se navodi Berlin bi rado prezentovao takve dokaze da ih je našao kako bi upozorio Moskvu.

- Ipak, zbog nedostatka dokaza objavljivanje izveštaja tajne službe na 50 stranica ne bi imalo smisla. To bi opteretilo ionako napet odnos sa Rusijom - navodi list.

Kabinet kancelarke ipak je naložio tajnim službama da nastave sa istragom kako bi se otkrili potencijalni pokušaji da se utiče na političku situaciju u Nemačkoj.

Nemačke tajne službe dogovorile su tesnu saradnju po tom pitanju sa francuskim i holandskim kolegama, zaključuje se u tekstu "Zidojče cajtunga".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA