Ulazak Crne Gore u NATO biće veliki izazov za SAD i Rusiju

Ovaj potez će, kako se ocenjuje, biti najveći test za politiku nove američke administracije prema Moskvi, koja svaku dalju ekspanziju Alijanse na Istok smatra provokacijom

  • 16

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Majkl Flin preporučiće Donaldu Trampu da podrži ulazak Crne Gore u NATO, uprkos snažnom protivljenju Rusije, objavio je portal Politiko.

"LEPO DA VEŽBATE": Evo šta Nemci pišu o članstvu Crne Gore u NATO

Ovaj potez će, kako se ocenjuje, biti najveći test za politiku nove američke administracije prema Moskvi, koja svaku dalju ekspanziju Alijanse na Istok smatra provokacijom.

- Druge članice NATO i Senat SAD podržavaju članstvo države sa 650.000 stanovnika, koja je nekada bila deo Jugoslavije, u NATO - piše Politiko.

Kako se navodi, crnogorski lideri su optužili predsednika Rusije Vladimira Putina za izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori.

Portal citira neimenovanog visokog zvaničnika administracije SAD da se očekuje da Flin "preporuči Trampu prijem Crne Gore u NATO narednih dana".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    7. februar 2017 | 14:37

    Sve bivše fašističke zemlje su u NATO. Nemačka,Italija ,Španija,Bugarska,Rumunija,Japan pa sad Hrvatska i Ukraina i još mnoge zemlje da ne nabrajam.Svetom ponovo vlada fašizam na čelu sa Amerikom i Nemačkom.

  • Rajko

    7. februar 2017 | 14:08

    Crna Gora u nato sa 650 stanovnika to mu dodje kao dva grada Kragujevca, mala drzavica na mapi se jedva vide, oni nisu nasi prijatelji priznali kosovo hoce u nato koji su bombardovali srbiju sve idu oni u svoju korist kakva Crna Gora to su prave poturice ja njima nista neverujem a pola crnogoraca uziva svoja prava u Beogradu a ovamo kao lepo sa srbijom i guraju nas u provaliju. Srbijo nikom ne verujte nego da se borimo za sebe i svoja prava i gradjani da bolje zive a neprijatelja imamo dosta.

  • Sibin

    7. februar 2017 | 09:33

    Crnogorci poltroni,mnogo loš narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA