Politika Angele Merkel stvara uslove za uvođenje šerijata u Nemačkoj?

- Sada, kada veliki broj muslimana dolazi u Nemačku, Muslimanska braća vide priliku da prošire svoju mrežu van centralnih struktura i da postanu interesantni za nove muslimane u Saksoniji. Oni se i dalje zalažu za uvođenje šerijatskog zakona u Nemačkoj, što bi značilo posledice za verske slobode, prava žena i demokratske vrednosti - kaže Majer Plat

  • 17

Radikalni islamisti iz redova organizacije Muslimanska braća žele da preuzmu monopol nad džamijama na istoku Saksonije, a ova grupa poznata je po zalaganju za uvođenje šerijatskog zakona u zemljama u kojima deluje.

MERKELOVOJ RASTE POPULARNOST ZBOG TRAMPA: Nemačka kancelarka odjednom ima ogromnu podršku!

Kako se navodi u izveštajima bezbednosnih agencija, oni to žele da urade kako bi privukli više sledbenika i proširili svoj uticaj.

Salafistička organizacija je stvorena u Egiptu 1928. godine i duži niz godina je aktivna u Saksoniji, podsetio je Gordijan Majer Plat, šef regionalnog ogranka službi bezbednosti.

- Sada, kada veliki broj muslimana dolazi u Nemačku, oni vide priliku da prošire svoju mrežu van centralnih struktura i da postanu interesantni za nove muslimane u Saksoniji. Ta grupa nije direktno uključena u terorističke akcije, ali i dalje stvara pretnju za demokratsko društvo. Muslimanska braća se i dalje zalažu za uvođenje šerijatskog zakona u Nemačkoj, što bi značilo posledice za verske slobode, prava žena i demokratske vrednosti - kaže Majer Plat.

Grupa je aktivna u 70 država sveta, gde gradi džamije, škole i bolnice i predstavlja sebe kao demokratsku snagu i zvanično se distancira od džihadističkih pokreta.

U Nemačku je stigao veliki broj izbeglica iz pretežno muslimanskih zemalja, tokom dve godine "politike otvorenih vrata", koju je favorizovala nemačka kancelarka Angela Merkel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta

    7. februar 2017 | 11:43

    Ko drugome kopa jamu. ..on u nju upadne. Posto ih nemci vole tj baba zaba Merkel. ..i.kopaju kod nas ...u nju će da upadnu u svojoj zemlji. .., (za sada je jos)

  • Sanja Bozzz

    7. februar 2017 | 15:16

    Sto bi nas bioo briga sta se desava u Nemackoj?Zar ste zaboravili sta su nama radili,kako su streljali decu?Dajte vise...Ja postujem sve veroispovesti i nacionalnosti ali za Nemce i Amere me nije briga.

  • Sreten

    7. februar 2017 | 09:24

    Dejan Lučić je to mnogo radije napisao u svojim knjigama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA