≫ 

Fondacija Tijana Jurić i kompanija Comtrade obeležile Dan sigurnijeg interneta u Srbiji

Svako četvrto dete našlo se u situaciji da mu je objavljena slika bez dozvole

  • 0

Fondacija Tijana Jurić obeležila je 7. februar, Dan sigurnijeg interneta, onlajn kvizom o poznavanju bezbednog korišćenja interneta koji je od 9 do 19 časova bio dostupan deci i učenicima svih osnovnih škola na teritoriji Srbije.

Fondacija Tijana Jurić: Izmenama zakona i javnim registrom pedofila direktno do veće bezbednosti dece!

Akciju je pomogla Kompanija Comtrade koja je obezbedila nagrade za troje učesnika koji su pokazali najbolje znanje o korišćenju interneta i društvenih mreža.

Reč je o tablet računaru Tesla, prenosnom hard disku Tošiba i fleš memoriji Kingston od 64 megabajta.

Organizovanjem kviza, Fondacija Tijana Jurić koja se bavi sprečavanjem digitalnog nasilja i edukovanjem dece o bezbednoj upotrebi interneta, pridružila se organizacijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje su na isti način obeležile današnji dan.

Zašto nam se deca ponašaju kao STARLETE?! Ko je kriv što sve lakše postaju plen PEDOFILA?

Cilj akcije je da se deca starosti do 15 godina kao najranjivija grupa internet korisnika, podstaknu na razmišljanje o sopstvenoj bezbednosti u virtuelnom svetu.

Fondacija Tijana Jurić podsetila je i na podatke Nevladine organizacije „Save the children“ da gotovo 90 odsto dece uzrasta od 10 do 15 godina poseduje mobilni telefon, i da je većina njih spremna da ostavi svoje lične podatke na internetu, uključujući i adresu stanovanja.

Istraživanja pokazuju da 90,5 odsto dece uzrasta od devet do 17 godina ima profil na jednoj ili više društvenih mreža – Tviteru, Fejsbuku, Jutjubu ili Instagramu.

Svako četvrto dete našlo se u situaciji da mu je objavljena slika bez dozvole, a 28 posto dece obuhvaćene istraživanjem doživelo je pretnje na internetu tri ili više puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA