Gradi se železnička obilaznica oko Niša: Vlasnicima za zemljište od 300 dinara po kvadratu, pa naviše

- Privatni vlasnici, njih oko 2.200, na tom potezu imaju skoro 1.800 parcela, ukupne površine 34 hektara - rekao je Bulatović

  • 2

Eksproprijacija zemljišta na trasi na kojoj će biti građena železnička obilaznica oko Niša započeće na jesen, a vlasnici zemljišta dobiće za kvadrat oduzetog zemljišta između 300 i 5.000 dinara po kvadratu.

NIŠLIJA PROKLEO INSPEKTORE NA BIZARAN NAČIN: Zatvorili su mu radnju zbog deset dinara, a on im se ovako osvetio (FOTO)

Koordinator Radne grupe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ljubivoje Slavković kazao je da će se zemljište isplaćivati po cenama koje priznaju republička Poreska uprava i nadležni sudovi.

- Cena zavisi od toga u kojoj se gradskoj zoni zemljište nalazi i da li je reč o poljoprivrednom zemljištu ili ne - kazao je Slavković.

Vlada Srbije spremna je da za eksproprijaciju zemljišta utroši maksimalno 14 miliona evra i ova sredstva već su obezbeđena u republičkom budžetu.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Grad Niš izdvojio je 15 miliona dinara za izradu projekta preparcelacije zemljišta na trasi kojom prolazi obilaznica, ali i za druge administrativne poslove koji će biti rađeni prilikom imovinske pripreme zemljišta - naglasio je Slavković.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će obilaznica dužine 22 kilometra biti građena na području površine 90 hektara.

- Privatni vlasnici, njih oko 2.200, na tom potezu imaju skoro 1.800 parcela ukupne površine 34 hektara - rekao je Bulatović.

On je izjavio da bi eksproprijacija zemljišta trebalo da bude završena krajem 2018. godine, da bi se odmah potom krenulo i u gradnju obilaznice.

Prema navodima gradskih čelnika za izgradnju obilaznice biće potrebne dve godine i oko 90 miliona evra. Ugovorom potpisanim sa Direkcijom za izgradnju grada Niša izradu tog projekta preuzela je firma Geodata iz Obrenovca.

(Telegraf.rs / Izvor: jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA