Pentagon potvrdio: Ubijen blizak saradnik Bin Ladena i Al Zavahirija (VIDEO)

Pentagon je preuzeo odgovornost za bombardovanje dan ranije u pokrajini Idlibu u kome je "ubijeno 10 ekstremista u zgradi koju je džihadistička mreža koristila za sastanke"

  • 3

Pentagon je objavio da je u bombardovanju u Siriji 4. februara ubijen Abu Hanija al Masrija, veteran Al Kaide koji se 1980-tih godina priključio ovoj ektremističkoj organizaciji.

OBJAVLJENO BIN LADENOVO PISMO: Nekoliko meseci pre smrti poručio je muslimanima kada mogu da masturbiraju!

Al Masri, ubijen u pokrajini Idlibu, "bio je povezan s Osamom bin Ladenom i s Ajmanom al Zavahirijem", sadašnjim vođom Al Kaide, rekao je u saopštenju potparol Pentagona Džef Dejvis.

- 1980-tih i 1990-tih godina nadgledao je osnivanje i operacije velikog broja Al Kaidinih baza u Avganistanu, gde je novčano, indoktrinirano, uvežbavao i opremao hiljade terorista koji su se posle raširili u toj pokrajini i u svetu - rekao je Davis.

Pentagon je preuzeo odgovornost za bombardovanje dan ranije u pokrajini Idlibu u kome je "ubijeno 10 ekstremista u zgradi koju je džihadistička mreža koristila za sastanke".

Američki udari u Siriji dugo su bili usmereni na tzv. Islamsku državu. Ipak, u poslednjih nekoliko meseci učestali su udari na Al Kaidu. Ova bombardovanja "slabe sposobnost Al Kaide da planira napade na SAD i njegove interese u svetu, istakao je Dejvis. Pokrajina Idlib je u rukama bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide, Fataha al Šama koji je službeno prekinuo s matičnom organizacijom. Fatah al Šam se pridružio sirijskim pobunjeničkim skupinama.

Abu Hani al Masri je uz svoju delatnost u Avganistanu bio, kako tvrdi Pentagon, jedan od osnivača egipatske skupine Islamski džihad. Ova grupa je "prva sunitska skupina koja je počela da izvodi bombaške napade - istakao je Dejvis u saopštenju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piksi

    9. februar 2017 | 08:22

    Njihov čovek,,,ubili ga s ledja....

  • Knjaz miloš

    9. februar 2017 | 08:17

    Jedan debil manje...

  • Isko

    9. februar 2017 | 09:19

    Jedan američki vojnik, koji upravlja dronom, je skoro izjavio da ima strahovitu dilemu oko ovih sprava. Kada ubija ljude, on ustvari vidi samo njihove obrise, nema govora o tome da se neko može prepoznati. Nego kada vide grupu od par ljudi, oni udare, pa koga briga ko je stradao. Moguće da su u toj kući i bili ljudi za koje tvrde, ali ko može biti siguran. a inače ta njihova izmišljitina od udruženja inema svoga vođu jer ne znaju jedni za druge. Kao i pink panteri. Svaka grupica pljačkaša danas može da se zove pink panter.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA