≫ 

Skandal u Novom Sadu: Profesor tvrdi da ne može da napreduje na fakultetu jer je studirao duže od 10 godina!

Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) tvrde da je profesor Tanackov smenjen zbog "značajno poremećenih međuljudskih odnosa koji su ugrožavali rad i razvoj Katedre, Departmana za saobraćaj i FTN"

  • 4

Redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Ilija Tanackov najavio je tužbu protiv dekana Radeta Doroslovačkog i izneo niz teških optužbi koje se odnose na maltretiranje, korupciju i nekompetentnost prvog čoveka najvećeg fakulteta u zemlji.

Kruševac dobija prvi državni fakultet. Šta mislite, koji?

Tokom godinu dana Tanackovu je blokiran drugi doktorat, smenjen je sa dužnosti šefa Katedre za tehnologije transportno-logističkih sistema, a tvrdi i da mu je narušeno pravo na zaštitu podataka o ličnosti, kao i da je radi sprečavanja njegovog napredovanja doneta "diskriminišuća" odluka prema kojoj šef katedre ne može biti osoba koja je studirala duže od 10 godina.

S druge strane, na FTN kažu za 021.rs da je do smene Tanackova došlo zbog "značajno poremećenih međuljudskih odnosa koji su ugrožavali rad i razvoj Katedre, Departmana za saobraćaj i FTN".

- Sa prof. dr Tanackovim, članovi Katedre i Uprava fakulteta je pokušala da reši problem. S obzirom na to da šef Katedre prof. dr Ilija Tanackov nije uspeo da reši nagomilane probleme, sazvan je sastanak Katedre u proširenom sastavu sa užim dekanskim kolegijumom Fakulteta, direktorom Departmana za saobraćaj i šefovima svih ostalih katedri ovog Departmana. Na tom sastanku konsenzusom je zaključeno da je jedino rešenje da se trenutni šef Katedre, prof. dr Ilija Tanackov razreši dužnosti - navodi se u odgovoru FTN.

Dekan FTN Rade Doroslovački je dosad često bio predmet pisanja medija.

Između ostalog, velika prašina se digla u slučajevima pokušaja otpuštanja talentovane profesorke Ivane Kovačić s Departmana za tehničku mehaniku, kao i teranja u penziju ugledne profesorke Zore Konjović kako bi se marginalizovao smer koji je vodila, podseća Radio 021.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogiii

    10. februar 2017 | 14:21

    Sta kazete "departmentom"...zar nema nijedna srpska rijec...ja znam bar dvije...

  • Tanackov

    13. februar 2017 | 09:54

    Prof. Tanackov lično Nisma studirao više od 10 godina. To je besmislena i prozaična nameštaljka Dekana. Na kraju sam dobio potvrdu - potpisanu od Dekana da se "dodatni kriterijumi" ne odnose na mene. Ali zato, Dekan nema ni jednog Doktorata. Nego, kako je mimo zakona izabran u redovnog profesora 2000-te godine bez mentorstva doktorske disertacije, neka javno odgovori! Ja sam do sada izveo 8 doktora nauka, a na Odseku za saobraćaj ima ubedljivo najveći indeks naučne kompetentnosti i citiranosti. U tome je problem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA