≫ 

Umro Đinđićev savetnik advokat Strahinja Kastratović: Otišao pola godine posle smrti sina

Kastratović je bio jedno od najvećih imena advokature na ovim prostorima od Drugog svetskog rata do danas

  • 2

Advokat Strahinja Kastratović, legenda i doajen jugoslovenske, srpske i beogradske advokature, i savetnik bivšeg premijera Zorana Đinđića umro je noćas, objavljeno je na sajtu pokreta Bolja advokatura.

UŽAS NA VRAČARU: Poznati beogradski advokat Marko Kastratović (43) pronađen mrtav, sumnja se na SAMOUBISTVO!

IZBOLI SINA POZNATOG BEOGRADSKOG ADVOKATA: Napravili mu sačekušu ispred ulaza u stan!

- Veliki pravnik koji se podjednako dobro bavio i krivičnim i građanskim pravom. Intelektualac, talentovan slikar i talentovan pisac koji je objavio više književnih romana, da bi jedan bio i u užem izboru za NIN-ov roman godine. Strahinja Kastratović bio je u devedesetim godinama 20. veka istaknuti član SPO, njegov potpredsednik u vreme kada je SPO bio simbol građanskog otpora u Srbiji, savezni poslanik koalicije DEPOS u Skupštini Jugoslavije, a kasnije pravni savetnik i lični prijatelj pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića - podsetio je u tekstu na Boljoj advokaturi advokat Vladimir Gajić, inače osnivač ovog pokreta.

Jedno od najvećih imena advokature na ovim prostorima od Drugog svetskog rata do danas, otišao je pola godine nakon što mu je sin Marko, takođe advokat, izvršio samoubistvo 20. juna prošle godine u svom stanu u Hadži Đerinoj ulici na Vračaru.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA