Kaporova supruga: Momo nije znao gde se krije Karadžić!

Supruga pokojnog pisca tvrdi da je sporna ilustracija koju je Kapor nacrtao za Karadžićevu knjigu nastala pre više od 15 godina i da takvih crteža ima još "desetak"

  • 1

Udovica slikara i pisca Mome Kapora Ljiljana Kapor tvrdi da su "neistine informacije" zvaničnika Tužilaštva za ratne zločine koje se odnose na Kaporov crtež u knjizi pesama Radovana Karadžića "Ima čuda, nema čuda".

Ljiljana Kapor tvrdi da su zvanični predstavnici tužilaštva "neargumentovano i proizvoljno" dali izjave o tome da je njen pokojni suprug Momo Kapor 2002. godine uradio crtež za knjigu dečjih pesama Radovana Karadžića ''Ima čuda nema čuda''.

- Neistinite informacije koje su tom prilikom izneli odnose se pre svega na crtež koji navodno predstavlja samog Radovana Karadžića u vreme dok se ''krio'' pod pseudonimom dr Dabić. Da su se makar malo raspitali, dobili bi od mene i od upućehih dokaze da je crtež koji je Momo Kapor napravio, a koji njima liči na Radovana Karadžića, moj pokojni suprug naslikao pre više od 15 godina i da se među njegovim crtežima mogu pronaći još mnogi koji ilustruju likove iz svakodnevnog života, pa i lik 'starca sa šeširom' - rekla je Ljiljana Kapor.

Ona je dodala da je spremna da predstavnicima tužilaštva, ali i javnosti, ponudi "bar još desetak" crteža njenog supruga, koji prikazuju lik starijeg čoveka sa šeširom.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov

    23. jun 2012 | 21:53

    sam nastup i trijufalizam koji pokazuju ova dva prestavnika saradnika Haskog tribunala,pokazuju koliko smo nisko pali.Kao evo sada pogledajte sta mi znamo,a sve im na tacni doneto od pojedinaca iz propale obavestajne sluzbe BIE ili stranih sluzbi kojima Srpski placenici za novac dostavljaju informacije.Mnogo pre njih sve se to znalo,ali neki ljudi imaji obraz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA