≫ 

Ove godine se u Srbiji rešava problem otkupa zemljišta od strane stranaca

Nedimović je istakao i da će problem otkupa zemljišta u Srbiji od strane stranaca, biti rešen na zadovoljstvo poljoprivrednika

  • 12

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da 70 odsto poljoprivredne prizvodnje Srbije ide na tržište Evropske unije, a 30 odsto na Tržiste Ruske Federecije, ali da je sve značajniji uvoznik naših poljoprivrednih proizvoda postala i Turska.

PROPALA PRIVATIZACIJA GALENIKE: Konzorcijum neće dugove naše najveće farmaceutske firme

On je istakao i da će problem otkupa zemljišta u Srbiji od strane stranaca, biti rešen na zadovoljstvo poljoprivrednika.

- Imamo obavezu da rešimo taj problem i rešićemo ga ove godine tako da srpski poljoprivrednici budu zadovoljni i da mi zaštitimo naše nacionalne interese - rekao je Nedimović sinoć za TV Palma plus.

Ministar je istakao i da će do kraj februara biti pokrenut projekat navodnjavanja iz sredstava Fonda "Abu Dabi", "da bi se obezbedila voda, najvažniji resurs za poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno na prostoru Vojvodine i centralne Srbije".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    11. februar 2017 | 01:03

    Na kakvo zadovoljstvo poljoprivrednika? KAKVA GLUPOST I LAZ? Ne dati nasu zemlju nikome.

  • Kula

    10. februar 2017 | 20:03

    10 godina vec znam za to...da naši tajkuni za nemački novac kupuju upropašcene zadruge i fabrike za koje nehaju vec im je zemlj u njihovom posedu bitna.To sve što su otkupili do sada za nemački novac,upravo će sada da dobije pravog vlasnika...nadam se da ćete se svi u to uveriti kad švabe počnu dolaziti i uzimati zemlju i zadruge i sve od naših tajkuna...

  • BRKA

    10. februar 2017 | 13:24

    Kome treba zemljiste sa 160.dinara nafta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA