≫ 

Američki kongresmen prvo predložio da damo jug Srbije za sever Kosova, a sada postavlja nove granice na Balkanu

Prvo je predložio da delove južne Srbije koje naseljavaju Albanci, Srbi treba da "menjaju" sa delovima koje naseljavaju Srbi na Kosovu

  • 24

Političari u regionu osudili su američkog kongresmena Dana Rorbahera i napomenuli da bi mogao da uzdrma stabilnost u ovim državama.

Amerikanci nam predlažu da damo jug Srbije za sever Kosova

Rorbaher je rekao za albansku televiziju da Makedonija nije država i da bi njenu teritoriju trebalo da podele Kosovo i Bugarska. Nekoliko dana pre toga, poslao je pismo srpskom predsedniku Tomislavu Nikoliću u kome predlaže da delove južne Srbije koje naseljavaju Albanci, Srbi treba da "menjaju" sa delovima koje naseljavaju Srbi na Kosovu, navodi BalkanInsight.

Obe ideje su odbačene a iz Preševa su naveli da bi ovakve ideje mogle da ugroze stabilnost u regionu i da se očigledno sukobljavaju sa polisama Evropske unije.

Ipak, ovo ne bi trebalo da predstavlja problem za Rorbahera koji se već radikalnije suprotstavio ovim polisama sa izjavom da "je potrebna centralna kontrola nad ljudskim životima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iznenađena

    10. februar 2017 | 15:06

    Ovaj svet bi mogao da čisti đubre u svojoj kući, a zaboravili su sta je u svoje vreme rekao Španski kralj da svi u svojim zemljama imaju svoje siptare. Obiće im se o glavu.

  • Nenad

    10. februar 2017 | 15:03

    Ako ih toliko voli a voli ih jer mu daju drogu I dolare neka I'm ustupi kaliforniju I tamo sve siptare naseli a nemoj da trguje nasim teritorijoma

  • Srbin bokelj

    10. februar 2017 | 15:04

    Neka im da dio amerike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA