≫ 

Svaka opština u Srbiji dobija psihologa i pravnika za rad sa seksualnim manjinama

Cilj ovakvog poteza je da se razvije svest prema LGBT pripadnicima i da se radi više sa mladima

  • 10

Posle obuke za rad zaposlenih u sistemu socijalne zaštite sa seksualnim manjinama u svakoj lokalnoj samoupravi je jedan pravnik, socijalni radnik i psiholog obučen za rad sa LGBT zajednicom, rekao je predstavnik organizacije Duga Aleksandar Prica.

Filip je bio navijač koji je tukao gejeve na Paradi ponosa, a sada je LGBT aktivista i štiti ih!

Kancelarija za ljudska i manjinska prava i organizacija Duga zajedno sprovode treninge za zaposlene u socijalnoj zaštiti, kako bi na što adekvatniji način pomogli LGBT osobama.

Cilj obuke je bio da se razvije svest o toleranciji prema seksualnim manjinama, da se najviše radilo sa mladima, kao i da je najvažnije to što su u program uključene i nerazvijene lokalne sredine, čime je obuhvaćena cela Srbija.

- Ne mogu da kažem da su LGBT osobe imale ne znam kakvih problema u sistemu socijalne zaštite, ali do sada kao i u drugim sistemima nisu koristili usluge. LGBT populacija, ukoliko ima problema i treba da se obrati MUP-u, sistemu socijalne zaštite, prosto se plaši. Zbog stigme, diskriminacije - rekao je Prica.

Direktorka Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu Tatjana Grnčarski kaže je da će se Zavod zalagati da se sa manjinama postupa profesionalno i da se u centrima za socijalni rad iskorene predrasude o seksualnim manjinama ako postoje.

- Treba da se promeni pristup pojedincima koji pripadaju seksualnoj manjini i da se pomognu porodicama da lakše prihvate opredeljenje svog člana porodice - rekla je Grnčarski.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetnik

    10. februar 2017 | 15:59

    E blago vama Koje bre manjine sve to treba staviti u rudnik pa tamo neka rade sta hoce

  • Milence

    10. februar 2017 | 15:16

    Moj predlog u jednom od ranijih komentara,a povodom nasilja nad decom I zenama je bio taj da se formira tim od socijalnog radnika,psihologa I da su oni ciljna grupa kojima je najpotrebnija pomoc.

  • Grin

    10. februar 2017 | 17:08

    A sve te plate za psihologe I pravnike na trosku budjeta I naroda,a koliko samo opstina u Srbiji ima reko bi da nisu to male pare kao da nema za nesto pametnije iskoriste,pre bi trebalo da ti politicari koji uvode takve zakone posete psihologe,a sto se tice LGBT populacije ako zele da se integrisu u drustvu neka slobodno, al o svom trosku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA