Ljuba Grobar je heroj dana: Spasao je deku Milisava (80) iz kuće koju je progutala vatra

- Radim u obližnjoj mesari i bio sam na poslu, kada je ušao komšija i rekao da gori ta kuća. Odmah sam sve ostavio i istrčao napolјe - kaže Ljuba Grobar

  • 8

Ljubomir Antonijević (33) iz Kuršumlije u poslednjem trenutku iz požara je spasio Milisava Vučićevića (80) kojem je u tom trenutku gorela kuća. Ovaj hrabri mladić, kojeg u Kuršumliji svi znaju po nadimku Ljuba Grobar, pokazao je veliku hrabrost i požrtvovanost, jer ni trenutka nije razmišlјao da li da priskoči u pomoć ili ne.

Dečak beskućnik se smrzavao na podu, a ovaj heroj je bukvalno skinuo sve sa sebe i dao mu!

- Radim u obližnjoj mesari i bio sam na poslu, kada je ušao komšija i rekao da gori ta kuća. Odmah sam sve ostavio i istrčao napolјe. Pokušao sam sa nekolicinom prolaznika da ugasim požar, ali nismo uspevali, jer je zahvatio celu kuću. Tada sam kroz oblak dima ugledao vlasnika kuće, kako stoji i ne pomera se. Pritrčao sam odmah i bukvalno ga izneo sa praga na bezbedno ostojanje - kaže Ljuba Grobar, koji smatra da je učinio uobičajenu stvar, jer svaki čovek treba da ukoliko može pomogne onom ko je u nevolјi.

Zatim su pozvali policiju i vatrogasce, a starca je Hitna služba dovezla do Doma zdravlјa u Kuršumliji, gde je zadržan na lečenju.

Za sada se ne zna uzrok požara i trenutno se istražuje. Inače Milisav Vučićević je pre par godina kupio tu kuću i u njoj je živeo sa suprugom,koja je prošle godine preminula.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • George

    10. februar 2017 | 21:59

    Ne čudi me što nema komentara jer zaboga nije reč o nekoj starleti! Bravo hrabri čoveče, Bog ti dobro dao!

  • Mirko&Slavko.

    10. februar 2017 | 22:32

    Благословен био,Гробару.

  • GORAN SPASOJEVIĆ

    10. februar 2017 | 23:24

    Bravo LJUBO POSAN SAM ŠTO SMO IZ ISTOG GRADA.TAKO ŽIVI POŠTEN ČOVEK!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA