Ostao bez noge, a država mu traži 500.000 dinara za sudske troškove!

- Nedavno sam dobio poslednju opomenu kojom mi se nalaže da izmirim dug u roku od pet dana ili će nam se pojaviti sudski izvršitelji - rekao je mladić Damir Tizmonar

  • 42

Damir Tizmonar (29) iz Majdanpeka preživeo je tešku saobraćajnu nesreću kao osmogodišnjak, kada ga je na lokalnom putu, dok je stajao na trotoaru, udario autobus požarevačkog prevoznika.

Invalid iz Šumadije koji živi sa 6.500 dinara: Sin epileptičar i ja jedemo hleb i malo kromipra. Meso je misaona imenica

Niste do sada prodali besplatno dobijene akcije? Ova vest vam se neće dopasti

On je tada podleteo pod zadnje točkove autobusa koji su mu smrskali jednu nogu.

- Od 1996. godine, kada se dogodila nesreća, imao sam 23 operacije na povređenoj nozi. Nakon 12 godina mukotrpne borbe i svih operacija, lekari su mi rekli da ne mogu da je spasu, već da će morati da je amputiraju iznad kolena. Tako su mi sa 20 godina odstranili gotovo čitavu nogu, zbog čega sam ostao invalid - priča Tizmonar za beogradske medije.

Na predlog advokata podneo je parnični postupak pred Višim sudom u Negotinu za naknadu štete protiv auto-prevoznika koji je skrivio nesreću.

- Na veštaćenju je utvrđeno da autobus koje imao ispravne kočnice, na osnovu čega je sud doneo presudu u moju korist. Tu odluku, međutim, ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu, koji nalaže da se suđenje ponovi - dodao je Damir.

Onda je, tokom ponovljenog postupka, sud naložio Institutu za saobraćaj da objavi novo veštačenje.

- Veštak instituta je tvrdio da je autobus bio ispravan, a da je za nesreću krivio dete. Zbog suprotstavljenih mišljenja veštaka, sud je morao po zakonu da naloži njihovo suočavanje ili da se supreveštaćenje poveri novoj komisiji. To se nije dogodilo, već je sud doneo presudu kojom je oslobodio prevoznika odgovornosti i naložio Tizmonaru da isplati sudske troškove u visini od oko pola miliona dinara - rekao je Tizmonarov advokat Dragan Vasiljević.

Mladić kaže:

- Moja porodica nema taj novac. Nezaposlen sam, a roditeljska sredstva jedva pokrivaju tekuće troškove. Nedavno sam dobio poslednju opomenu kojom mi se nalaže da izmirim dug u roku od pet dana ili će nam se pojaviti sudski izvršitelji - dodao je Tizmonar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepa gori

    12. februar 2017 | 09:30

    Nego sta... ti bi da ozgubis nogu i da ne platis nista? Haloo znas li koliko si ostetio otadzbinu? Salim se... otisli smo u djavola...

  • Mira.V.

    12. februar 2017 | 09:29

    Nasi sudovi!Po ko zna koji put citamo iste nebulozne presude na stetu samih gradjana.Apelacioni sud oslobadja lopove,ubice,psihopate,siladjije...Ovo je strasno!

  • Vera

    12. februar 2017 | 09:45

    Sramota.Dokle ce nevini da budu krivi? Ima li kraja podmicivanju rupa bez dna? Dete krivo sto stajalo...Eeeej prokleta Drzavo sa ovakvima koji treba pravdu da dele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA