SRBI NE BI RATOVALI ZA KOSOVO: Čak 73 odsto anketiranih građana se ne bi latilo oružja zarad južne pokrajine

Da ne bi trebalo ići u rat zbog KiM smatra 73 odsto anketiranih, 17 odsto "ne zna" a 10 odsto smatra da bi trebalo

Većina građana Srbije smatra da ne bi bilo opravdano ući u oružanih sukob da bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije, pokazuje istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Da li biste u rat za svoju zemlju? Ako je verovati ovoj statistici, Srbi se više ne "lože" na ratovanje, puške i topove (FOTO)

Da ne bi trebalo ići u rat zbog KiM smatra 73 odsto anketiranih, 17 odsto "ne zna" a 10 odsto smatra da bi trebalo.

Prema istraživanju, koje će biti predstavljeno sutra, ni većina glasača desničarskih stranka poput SRS i Dveri ne bi bila spremna da se lati oružja zbog južne srpske pokrajine, piše sutrašnji Blic.

Najratoborniji su mladi od 18 do 29 godina od kojih bi 15 odsto išlo u rat zbog Kosova, pokazuje istraživanje koje je urađno uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške u periodu od 26. decembra do 14. januara na uzorku od 1.403 punoletnih stanovnika Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Kada je reč o pripadnicima stranaka, 70,6 ispitanika iz SNS smatra da nije opravdano ući u oružani sukob kako bi KiM ostao u sastavu Srbije, kod DS je taj procenat 86,5 odsto, a ovakav stav ima i 70,2 odsto ispitanika is koalicije SPS-PUPS-JS.

Za Kosovo ne bi ratovalo 57,5 odsto ispitanika iz Dveri, 87 odsto iz LDP, SDS i LSV kao ni 50 odsto iz SRS.

Najveći procenat negativnih odgovora na ovo pitanje dali su ispitanici iz ÐB - čak 96 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lilit

    13. februar 2017 | 06:41

    Ni za R Srpsku....

  • Nina Jerković

    13. februar 2017 | 01:56

    Сасвим нормално да дегенерисани и денационализовани бивши срби који су обучени за време комунистичке окупације да мрзе највише Србе, и који су научили да продају "државу за вечеру" сматрају да цела Србија треба да нестане да би они добили "зарађене пензије" које су опљачкали од 70тих у бирократском уништењу привреде и државе. Комунистички окупациони план је у потпуности успео да "најстарији и најмудрији" су увек спремни да да гласау против своје деце и да их оставе без државе и будућности. Трагедија је што је у свим ослободилачким ратови изгинула сва патриотска Српска популација те је у Страдији постала већина фукара која би све предала и распродала.

  • Zoran

    13. februar 2017 | 00:18

    Ljudi mi na Kosovu osim manastira nemamo nista, sve smo prodali.Samo nemoj da me neko podseca da je Tito kriv, niko mu nije tako dobro sluzio kao mi.Kriv je onaj ludi regent za koga istoricari jos uvek ne smeju da kazu da je bio sizofrenik, osim masonerije.E on je i uzrok i posledica svega sto nam se kasnije desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA