Nenad je branio boje Partizana, a sada brani Filadelfiju u policijskoj uniformi. I ne žali ni jednog sekunda zbog promene! (FOTO)

- Ne prođe dan da u SAD ne ubiju nekog policajca, ali ovaj posao je dobro plaćen, nosi sa sobom beneficije i osigurava dobru penziju - ispričao je za Nenad, kom je želja da postane šef policijske stanice i da uđe u SWAT

  • 7

Nenad Ninković se, dok je živeo u Beogradu, bavio veslanjem, a u osmogodišnjoj karijeri branio je boje Partizana, ali i reprezentacije Srbije, s kojom je imao zavidne rezultate na takmičenjima četveraca. Međutim, životni put ga je 2009. godine odveo u Filadelfiju, na univerzitet Templ, gde je studirao kriminologiju i krivično pravo.

Miloš Jugović je gledao u uplakane roditelje i ipak otišao! Javio nam se iz Amerike i do detalja opisao taj čuveni raj na zemlji

Kada je završio studije, 2012. godine, osim što je trenirao jedan srednjoškolski veslački klub, počeo je i da se bavi poslovima obezbeđenja. Uglavnom po noćnim klubovima, ali i obezbeđivanjem ljudi.

- Bio sam u ekipi sa bivšim pripadnicima američkih "foka". Obezbeđivali smo i ljude iz Bele kuće, ali i brodove od gusara u Južnoj Americi. Košarkašu Kobiju Brajantu sam bio telohranitelj kada je posetio Filadelfiju, kao i glumcu Džejsonu Statamu, ali i pojedinim gradonačelnicima. To su mi dragocena iskustva - rekao je Nenad za Blic.

Ali, bez obzira na sve ove primamljive poslove, Ninkoviću je u glavi bilo samo jedno - da postane policajac. Iako je već bio iskusan u sličnim poslovima, i dobro baratao oružjem i poznavao borilačke veštine, nije mogao da postane policajac jer nije imao američko državljanstvo.

- Pre dve godine sam konačno dobio državljanstvo, a početkom 2016. godine upisao sam Policijsku akademiju, koju sam završio kao jedan od najboljih polaznika i najbolji strelac u klasi. Danas radim u policijskoj stanici u Voterfordu, gradu u kojem i živim sa suprugom, koja je takođe policajac - kaže Ninković ili Ninko, kako ga zovu kolege policajci.

Ninković, kome je i otac radio kao policijski inspektor u Beogradu, kaže da je dosta drugačije biti policajac u SAD u odnosu na Srbiju.

- Ovde je sve po nekim pravilima. Zna se tačno šta se sme, a šta ne, i mnogo je lakše da se uđe u problem, a kao policajca ljudi mogu da te tuže za bilo šta. Ne prođe dan da u SAD ne ubiju nekog policajca. Ali, ovaj posao je dobro plaćen, nosi sa sobom beneficije i osigurava dobru penziju - ispričao je za Blic Beograđanin, napominjući da mu je želja da postane šef policijske stanice i da uđe u SWAT, odnosno najelitniji policijski tim okruga.

Nenad živi u Voterfordu sa suprugom Megan, koja je Amerikanka. Zanimljivo je da su se 2011. godine venčali u SAD, a onda iste godine svadbu pravili u Srbiji.

Nenad i Megan su se upoznali na Univerzitetu u Filadelfiji, gde su veslali za svoje timove. Kako nam je Nenad ispričao, na njegov nagovor Megan je pre tri godine upisala Policijsku akademiju, a danas radi kao policajac u Nju Džersiju.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA