Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača!

Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu

  • 0

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini (Marco Ferrini) iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 17. do 23. februara 2017. godine.

Šta nas sve čeka na 14. Beogradskom festivalu igre?

Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji. Kurs je namenjen različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

Maestro Ferini, izvrsan igrač i pedagog, član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, svakodnevno će voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara, sa ciljem da mladim igračima približi nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta  kao i najsavremenije trendove evropske baletske škole i plesne scene.

Delegacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga između Srbije i Evropske unije kao i edukaciju mladih talenata u Srbiji i time podstiče evropske vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti i solidarnosti između nacija i generacija.

Foto: Promo Foto: Promo

Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi (Liliana Cosi), Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije. Ovo je četvrti put da ovaj pedagog dolazi u Beograd, kako bi radio sa talentima iz cele Srbije.

Informacije o kursu:

Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu.  Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina).  Očekuje se oko 60 aktivnih polaznika, a kurs je otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta i savremene igre.

Prijave za majstorski kurs za učenike profesionalnih baletskih skola, mlade igrače i baletske pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505.

Kako je izgledao kurs prošle godine, možete pogledati ovde u sledećem videu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA