≫ 

Opljačkan dom za stara lica u Knjaževcu: Sumnja pala na blagajnicu

I pre nego što je policija utvrdila ko je počinio krađu, blagajnica je odmah dobila otkaz

  • 0

U Gerontološkom centru u Knjaževcu, prema nezvaničnim podacima, došlo je do krađe u kojoj su korisnici te ustanove oštećeni za više hiljada evra, a policija trenutno istražuje slučaj. Za sada je za krađu osumnjičena D.J. (27) iz Knjaževca, blagajnik ovog centra.

Jezivi prizor zgrozio Leskovčane: Pronađena odsečena pseća šapa na stolu pekare (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Direktor Gerontološkog centra, Saša Ignjatović, detaljno je objasnio kako je došlo do otkrivanja krađe.

- Popisom deponovanih sredstava korisnika ustanovili smo da nedostaje na desetine hiljada dinara, ali tačan iznos ćemo znati tek nakon šest, sedam dana kada se provere sve ulazne i izlazne priznanice. Sumnja je pala na blagajnicu jer je ona zadužena za kasu, i njoj je odmah uručen otkaz. Nakon otkaza, blagajnica koja je kod nas radila 3,5 godine, na račun Gerontološkog centra uplatila je, odnosno vratila, 300.000 dinara - rekao je Ignjatović.

Dodao je da u ovoj ustanovi postoji kasa u kojoj korisnici ostavljaju novac i tom prilikom dobijaju priznanice.

- Imamo korisnike koji su nepokretni ili nemaju sposobnost da raspolažu novcem. U tom slučaju gerontološke domaćice, uz priznanice, za njih uzimaju novac i kupuju im ono što im je potrebno, od kafe do lekova - objašnjava Ignjatović.

Prema njegovim rečima, popis deponovanih sredstava vrši se jednom godišnje, pa je zaključak da je osumnjičena D.J. krađu izvršila tokom jedne godine, od prošlog do ovog popisa.

U ovoj ustanovi trenutno je smešteno 230 osoba.

- Primamo 220 korisnika, ali zbog vanrednih okolnosti kao što veoma niska temperatura, smestili smo još njih 10 - kaže direktor.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA