Uhapšena i druga žena - tajni agent, koja je otrovala polubrata Kim Džong Una

Žena je identifikovana na snimku sa međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru gde je Kim umro i bila je sama prilikom hapšenja

  • 0

Malezijska policija pritvorila je i drugu ženu osumnjičenu za ubistvo polubrata severnokorejskoga vođe Kim Džong Una. Zamenik premijera objavio da će telo Kima Jong Nama predati ambasadi Severne Koreje u Kuala Lumpuru.

Javili su da je ubica polubrata Kim Džong Una mrtva, a upravo sada je osumnjičena trovačica uhapšena na aerodromu! (FOTO)

Policija je potvrdila da je hapšenje 25-godišnje žene s indonezijskim pasošem na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću KimDžong Nama, prenose agencije Dpa i Reuters.

Žena je identifikovana na snimku sa međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru gde je Kim umro i bila je sama prilikom hapšenja, navodi se u izjavi.

Malezijski policijski službenik Fadzil Ahmat u sredu je za malezijski list "Star" rekao da je Kim Džong Nam (45) otrovan u ponedjeljak ujutro otprilike sat vremena pre nego što je trebao da se ukrca na let za Makao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Malezijske vlasti mogu preko severnokorejske ambasade da prepuste telo Kim Džong Nama rodbini, rekao je u četvrtak potpredsednik malezijske vlade, prenosi agencija Rojters.

Iza prelepog lica krije se ubica: Ovo je žena agent koja je brutalno ubila polubrata Kim Džong Una!

- Pošto su obavljene sve policijske i medicinske procedure, možemo telo preko sjevernokorejske ambasade prepustiti rodbini - ekao je potpredsednik vlade Ahmad Zahid Hamidi novinarima.

- Naša je politika da poštujemo bilateralne odnose sa stranim zemljama - rekao je novinarima.

Foto: Tanjug/AP/Shin In-seop/JoongAng Ilbo Foto: Tanjug/AP/Shin In-seop/JoongAng Ilbo

Potvrdio je da je muškarac ubijen na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru zaista bio Kim Džong Nam.

- Imao je dve različite identifikacione isprave, verovatno lažni dokument i pravi pasoš - dodao je Hamidi.

Kritikovao je polubrata Kima i osramotio oca, izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama!

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA