Paraglajdista poginuo kod Niške Banje!

Nesreća se dogodila juče oko 13.30 sati tokom smotre paraglajderista, kada se, iz još nerazjašnjenih razoga, učesnik u toku leta odvojio od ostalih i neprilagođenom, velikom brzinom udario u stablo topole

  • 2

Paraglajederista Dragan Miljković (58) iz Beograda, član aero kluba "JAT", poginuo je nedaleko od Niške Banje tokom smotre "Liga Srbije u preletu", izjavila je portparol Direktorata civilnog vazduhoplovstva Katarina Andrić Milosavljević.

Nesreća se dogodina juče oko 13.30 sati tokom smotre paraglajderista, kada se, iz još nerazjašnjenih razoga, učesnik u toku leta odvojio od ostalih paraglajderista i neprilagođenom, velikom brzinom udario u stablo topole. Paraglajderista je preminuo na licu mesta, navela je Milosavljevićeva.

Kolege stradalog paraglajderista pretpostavljaju da je loše procenio rastojanje koje mu je bilo potrebno za takozvani finalni zaokret na maloj visini, pa je umesto na mesto predvidjeno za sletanje, udario u drvo.

 

Jedini očevidac tragedije je Milena Lončar, medicinska sestra koja je čitav događaj pratila iz svoje kuće koja je u neposrednoj blizini područja na kojem se takmiče paraglajderisti.

- Sedela sam na terasi, pila kafu i gledala paraglajderiste. Odjednom sam čula strašan tresak, a onda videla čoveka kako kliza niz stablo uz užasan zvuk lomljenja grana. Otrčala sam odmah do njega, već na prvi pogled se videlo da je stradao. Opipala sam mu puls, i shvatila da je mrtav. To je nešto najstrašnije što mi se u životu desilo, još ne mogu da dođem sebi – opisuje nesreću Lončarova za Telegraf rs.

Miroljub Jovanović, rukovodilac leta kaže da niko od njih nije video kako je Miljković poginuo jer su svi takmičari zajedno poleteli.

- Svi smo poleteli sa Koritnika i u trenutku kada je on stradao ja sam još bio u vazduhu. Odmah smo pozvali hitnu pomoć, koja nam je pružala terensku podršku, stigla je i policija i istražni sudija ali su mogli samo da konstatuju da je Miljković stradao nesrećnim slučajem – objašnjava Jovanović.

Vojislav Ivanović, instruktor letenja u aero klubu "JAT" kaže da je Miljković bio iskusan paraglajderista.

- On je bio naš član oko pet godina. U nedelju je u Niškoj Banji bilo takmičenje u preletu za Ligu Srbije u kojem je učestovovalo petnaest paraglajderista. Šta se zaista desilo sa njim još ne znamo, očekujemo da Komisija Direktorata za civilno vazduhoplovstvo utvrdi uzroke ove tragedije - saopštio je Ivanović za naš portal.

Meštanin Niške Banje Rade Đorđević, čija je njiva u neposrednoj blizini sletišta paraglajderista kaže da ovo nije prvi incident koji se desio u ovom kraju.

- Ja sam ih više puta skidao sa drveća na koja bi padali, ali nikad ranije niko nije poginuo. Pocepali bi padobrane, lakše se povredili ali ovakve tragedije do sada nije bilo – kazao je Đorđević.

U KUĆI DRAGANA MILJKOVIĆA TUGA I MUK!

U Kući tragično nastradalog paraglajderiste tuga i muk. Supruga, ćerke i sinovi nastradalog Miljkovića nisu bili raspoloženi da daju izjave, jer kako su nam rekli "nema tu šta da se kaže, njega nema i niko ga ne može vratiti".

Prve komšije porodice kažu da je Dragan bio bioenergetičar i u kući lečio ljude, a u slobodno vreme bavio se paraglajdinogom kao veliki zaljubljenik u taj sport.

- Dragan je bio dobar čovek, ženio se dva puta, a na Voždovac se doselio pre 15 godina sa drugom suprugom Divnom. U kući su držali firmu "Magija lepote" gde su lečili ljude bioenergijom, masažama i jogom. Bio je čovek za uzor, a za sobom je ostavio sinove Stefana, Luku i ćerke Minu i Anu - kaže prvi komšija Rajko.

Prva komšinica kaže da je za smrt svog voljenog komšije saznala juče od njegove supruge Divne.

- Videla sam Divnu kako je izašla napolje, sagla se mazila svoje kuče i jecala, a kada me je ugledala vrisnula je u plač i samo mi je uspela reći: "Nema više mog Dragana" - kaže ona

(V.A./D.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    25. jun 2012 | 18:01

    Ja sam juce bas u to vreme sedela na terasi kada sam videla senku paraglajdera koji je isao jako nisko i palo mi je na pamet kako je to moguce tako nisko da lete , i eto sta se desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA