UČITELJ ZARAŽEN HIV-om: Nisam ugrozio decu, pustite me da živim kao sav normalan svet!

"Nema nikakvog razloga za paniku, svi znamo kako se HIV prenosi, a ja nisam bio u kontaktu s decom ni na koji način koji bi mogao da ih ugrozi", kaže učitelj Miroslav M. za Telegraf

  • 7

Miroslav M. (prezime poznato redakciji - prim.aut.), nastavnik beogradske Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" koji je inficirao 14 dece tuberkulozom, a ima i virus HIV-a, kaže u izjavi za Telegraf.rs da "samo želi da živi kao svi drugi ljudi i da ga ostave na miru".

- Molim vas da me ostavite na miru, želim da živim normalno svoj život kao sav normalan svet, što sam i do sada radio. Odgovorno tvrdim da nikoga nisam ugrozio - kaže Miroslav za naš portal, pa nastavlja:

- Strogo sam vodio računa o svemu. Nema nikakvog razloga za paniku, svi znamo kako se HIV prenosi, a ja nisam bio u kontaktu sa decom ni na koji način koji bi mogao da ih ugrozi. Nisam čovek koji ljubi decu, ja podstičem rečima i tako smo zajedno postizali uspehe - poručuje Miroslav M.

Učitelj je ranije potvrdio da je inficiran virusom HIV, а za Telegraf каже da nikada nikoga nije ugrozio i da je "strogo vodio računa".

- Pre dve godine sam saznao da сам zaražen, ali sam i pored toga uspešno izveo prvi razred na put, a sada bih s njima završio i drugi. Kada je reč o tuberkulozi, dobro se osećam, čekam još jedan nalaz i doktorka mi je rekla da ću ove nedelje moći da idem kući. Neću se vraćati na posao, idem u invalidsku penziju. Čim se stabilizujem, idem van grada na rehabilitaciju - najavljuje učitelj.

Roditelji đaka iz odeljenjа u kome je on predavao tražili su od Ministarstva prosvete smenu direktorke škole Milke Boškov, zbog toga što nije poslala učitelja na pregled kada je videla da mu je zdravstveno stanje loše. Posledica toga je da je 14 mališana inficirano tuberkulozom.

Kako Telegraf saznaje, u ovoj školi su šokirani natpisima pojedinih medija, ali i zatečeni informacijom da je učitelj inficiran virusom HIV-a.

- Nismo znali da je profeseor zaražen, jedino što smo videli su doznake da je otvorio bolovanje zbog lečenja tuberkuloze. Škola će oštro reagovati na sve navode i neće dozvoliti da joj bilo ko prlja ugled "predivnog kolektiva" koji je sticala godinama - kaže naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasno

    25. jun 2012 | 20:10

    Koliko smo zaostao narod to je vise nego strasno!!!Sida se ne prenosi tako lako a i pitanje je da li sida uopste postoji!?Ako je neko pozitivan u Evropi ne znaci da je i u Americi ili Australiji, pa se postavlja pitanje da li je taj covek uopste bolestan?!A bolesnih reakcija i komentara koliko hoces!!

  • Branko

    25. jun 2012 | 22:04

    Ovo je sramota, uvek je bilo obolelih u nastavi kako profesora tako i dece... to je jednom prilikom, vezano za baš ovu situaciju i izjavila doktorka sa klinike za plućnae bolesti i tbc, ali to nije interesantno i to više niko ne traži da bilo ko izjavi, ovde se radi o klasičnom pokušaju dizanja panike i pokušaju da se škola zatvori!! Ko stoji iza toga, da li ima veze sa privatnim posedom koji škola koristi ili nešto drugo... treba ispitati!!! istaknutom profesoru, koji je ostavio ozbiljan trag u prosveti treba podrška u bolesti i problemu a ne žrtvovati ga zbog niskih ciljeva!!!! Koliko zaraženih tbc om i sidom imamo u javnom prevozu?? šta sad da radimo oko toga?

  • zcm

    25. jun 2012 | 15:55

    sram te bilo skote

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA