• 0

Programeri i dalje najtraženiji, ali taj trend neće zauvek trajati! Možda vas iznenade najperspektivnija zanimanja u Srbiji

Najteže dolaze do posla radnici u oblasti kožarstva i tekstilstva, ali i mašinstva i obrade metala

  • 0

Stručnjaci za hardverski i softverski inženjering, elektotehniku i elektroniku, industrijsku tehniku i robotiku, oblast finansija, analitičari prometa i investicija, ali i stručnjaci za upravljanje rizicima u preduzećima, logističari za optimizaciju protoka robe od proizvođača do trgovina, samo su neke od profesija, koje će narednih godina biti na listi najplaćenijih i najtraženijih u Srbiji.

 

Ovih 10 poslova će uskoro NESTATI. Da li je i vaš među njima?

 

Analize Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da će se i dalje visoko kotirati geentičari, molekularni biolozi, ali i stručnjaci za obrazovanje na daljinu, i za različite vrste ispitivanja i merenja svojstava materijala. Veće mogućnosti za zapošljavanje imaće i arhitekte, dizajneri, projektanti i mikortehničari.

 

Hoćete da budete svoj gazda? Ovo su poslovi za čiji početak nije potrebno mnogo para, a zarada je ozbiljna

 

Prema mišljenju Tatjane Vidaković iz "Infostuda" , sa trenutnim razvojem tehnologije znamo sigurno da će poslovi u IT-u i dalje cvetati.

 

Najtraženije profesije će biti "kompjuteraška", što pokazuje i trenutna potražnja za programerima, JAVA, PHP, NET, IOS, kao i programerima mobilnih aplikacija. 

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

Kada su u pitanju pozicije van IT oblasti rada, interesovanje vlada za kuvarima, auto-mehaničarima, frizerima, diplomiranim inženjerima elektrotehnike i vozačima.

 

I dok Nacionalna služba za zapošljavanje nema tačne podatke o plaćenosti određenih poslova, u "Infostudu" navode da su najplaćeniji senior IT stručnjaci i pozicije u visokom menadžmentu.

 

Najteže dolaze do posla radnici u oblasti kožarstva i tekstilstva, ali i mašinstva i obrade metala.

 

Tako na primer, teže dolaze do posla, tkači, obrađivači kože i krzna, metalostrugari, auto-limari, ali i daktilografi i birotehničari.

 

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok