Eksplozija u fabrici oružja, dvoje lakše povređeno!

Snažna eksplozija dogodila se u 8.45 sati u namenskoj industriji "Milan Blagojević" u Lučanima, potvrdio direktor fabrike Radoš Milovanović

  • 0

U namenskoj industriji "Milan Blagojević" u Lučanima u 8.45 sati dogodila se eksplozija. Nema ozbiljnije povređenih, javio je RTS.

Snažna eksplozija dogodila se u 8.45 u namenskoj industriji "Milan Blagojević" u Lučanima, potvrdio je direktor fabrike Radoš Milovanović.

Dva radnika zadobila su lakše povrede od stakla koje je puklo od detonacije.

Direktor Milovanović je objasnio da je do eksplozije došlo u pogonu na presama gde se proizvodi raketno gorivo, ali da se ceo proces odvija sa daljinskim komandama tako da u tom pogonu nije bilo radnika.

Ovo je treća eksplozija takve vrste za poslednjih deset godina u toj fabrici.

Direktor Milovanović kaže da je u ovom trenutku najvažnije da nema ljudskih žrtava, a da će materijalna šteta biti nadoknađena jer je pogon osiguran.

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjh poslova Predrag Marić izjavio je da je u toku uviđaj koji treba da ustanovi detalje u vezi sa eksplozijom koja se jutros dogodila.

- Sledi uviđaj, tak nakon toga ćemo znati više o detaljima. Trenutno nam je poznato da se jedna radnica požalila da usled detonacije ima problema sa sluhom i upućena je u Dom zdravlja na pregled - rekao je Marić.

Današnja eksplozija u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima poslednja je u nizu nesreća te vrste poslednjih petnaestak godina.

21. septembar 2011. - U fabrici ''''Milan Blagojević'''' u Lučanima, u manjem požaru povređen jedan radnik.

27. decembar 2010. - Niz eksplozija u fabrici ''''Sloboda'''' Čačak, niko nije povređen a pričinjena ogromna materijalna šteta.

- 10. maj 2010. - U namenskoj proizvodnji Holding korporacije „Krušik" u Valjevu, u slabijoj detonacije lakše su povređena dva radnika.

- 4. septembar 2009. - U četiri snažne eksplozije u barutnom odeljenju namenske industrije ''''Prvi partizan'''' u Užicu poginulo je sedmoro radnika, a 13 je povređeno.

- 19. oktobar 2006. - Eksplozija u vojnom magacinu kasarne ''''7. jul'''' u Paraćinu povređene su 22 osobe.

- 29. maj 2006. - Eksplozija u ''''Prvoj iskri'''' Barič, tri radnika poginula, troje povređeno.

- 3. decembar 1997. - Požar u fabrici ''''Milan Blagojević'''', život je izgubilo troje radnika, a sedam radnika je povređeno.

- 21. juna 1996. - Požar u fabrici ''''Prva iskra'''' u Bariču, poginulo dvoje ljudi.

- 23. juna 1995. - U fabrici ''''Grmeč'''' u Zemunu poginulo je 11 radnika, a deset je povređeno.

(I. M. / RTS; Foto: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA