CEO SVET BRUJI O OVOME: NASA u sredu objavljuje najnovija otkrića iz svemira

Navodi se da egzoplanete trenutno predstavljaju svemirska tela u koja se polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru

  • 5

Američka svemirska agencija (NASA) najavila je za sredu 22. februar veliku konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti najnovija otkrića izvan Sunčevog sistema.

U našoj galaksiji ima milijardu crnih rupa: Jedna od njih bi mogla da uništi život na Zemlji

Britanski "Indipendent" danas je objavio vest o ovom događaju koji će "doneti otkriće o brojnim informacijama o egzoplanetama" - planetama koje kruže van Sunčevog sistema, odnosno čije putanje se nalaze oko zvezda koje nisu Sunce.

Navodi se da egzoplanete trenutno predstavljaju svemirska tela u koja se polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, jer se za mnoge od njih pokazalo da liče na Zemlju, te mogu sadržati gradivne osnove života, a vremenom naučnici otkrivaju sve više ovakvih planeta.

Konferencija NASA biće prenošena uživo, a očekuje se da na njoj prisustvuju astronomi i naučnici iz celog sveta.

NASA je najavila i da će publika moći da postavlja pitanja tokom prenosa, koristeći haštag #AskNasa, a nakon konferencije biće otvorena i debata na sajtu www.reddit.com.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    21. februar 2017 | 08:33

    Jel to znaci da kad ovu planetu "oglodjemo" do kraja,idemo na sledecu??? Znaci ipak da ovoj na kojoj smo sad pomoci nema?!?!

  • Isko

    21. februar 2017 | 09:52

    Ova civilizacija, sa ovako postavljenim vrednostima, ne bi smela da računa na širenje. Postali smo zlo, sami sebi kao vrsta. Ako postoji neka civilizacija naprednija od naše,a sigurno postoji, to nam neće biti dopušteno sa ovim nivoom svesti.

  • Jelena

    21. februar 2017 | 09:00

    Sve ide u prilog tome da je covek PREVISE zastranio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA