≫ 

Jeziva fotografija rata: Komandat drži pištolj uperen u glavu svom sinu

Prema autoru ove fotografije Mihailu Evstafijevu, nastala je nedaleko od Sarajeva u leto 1992. godine

  • 7
Foto: Wikimedia/Mikhail Evstafiev Foto: Wikimedia/Mikhail Evstafiev

Mnoga deca su tokom rata u Bosni proživela ono što nijedno dete ne zaslužuje. Viđali su strahote koje većina nas ne može ni da zamisli, a neretko su bivali uz svoje očeve koji se borili na frontu, držeći puške. One prave, ne igračke.

Tokom rata u Bosni, poslala im je paket pomoći. Sada su joj se zahvalili na najlepši način (FOTO)

Ti pojedini momenti su i zabeleženi, kao i fotografija koju možete da vidite. Na njoj srpski komandant drži pištolj uperen u glavu svoga sina, okružen vojnicima koji se smeju.

Prema autoru ove fotografije Mihailu Evstafijevu, nastala je nedaleko od Sarajeva u leto 1992. godine. Komandant i njegovi vojnici su čekali razmenu zatvorenika.

Prema podacima Istraživačko-dokumentacionog centra u Sarajevu, tokom rata je ubijeno ukupno 661 vojnika između 10 i 18 godina.

Vlasti u Bosni i Hercegovini ne znaju koliko je dece ubijeno i nestalo tokom poslednjeg rata. Prema podacima Istraživačko-dokumentacionog centra, ubijeno ih je 3.372, od čega najviše u Sarajevu i istočnoj Bosni. Deca su najčešće ili ginula od granata i snajpera, ili ubijana zajedno sa svojim roditeljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA