"Sveci poslednjih dana" stigli iz SAD u Čačak: Pikirali srpske košnice i pčele

Nova Srbija ističu da se ovde radi o ozbiljnoj pretnji da ovaj oblik verske poligamije, koji dolazi iz američke savezne države Jute, proširi svoj uticaj i delovanje i na Čačak

  • 12

Predstavnici američke dobrotvorne organizacije "Crkva Isusa Hrista - sveci poslednjih dana" posetili su Čačak i razgovarali sa članovima Udruženja pčelara, prenoseći im želju da pomognu razvoj pčelarstva u ovom kraju doniranjem određenog broja košnica i pčelinjih društava, pre svega mladima, kojima bi pomogli da dođu do zaposlenja.

 

Drekavci i drugi demoni: Najjači komentari čitalaca na našu temu "kada bi trebalo krstiti decu"

 

Na ovaj događaj reagovala je Nova Srbija, koja je upozorila Čačane da iza posete ne stoji nikakva humanitarna organizacija već da je reč o mormonima, klasičnoj verskoj sekti koja ima cilj da proširi zone uticaja i razbije pravoslavlje.

 

Predsednik Udruženja pčelara "Čačak" dr Svetomir Stamenković kaže da na sastanku nije bilo reči o veri, već da je postignut dogovor o tome da se uradi projekat koji će biti dostavljen ovoj humanitarnoj organizaciji čije će starešine, sa sedištem u Frankfurtu, odlučiti da li će im pomoći.

 

Dodaje da je cilj da se uposli mlade ljudi, jer je, kako naglašava Stamenković, mnogo nezaposlenih koji žele da se bave pčelarstvom.

 

Foto-ilustracija: Foter/Gord Campbell

Foto-ilustracija: Foter/Gord Campbell

 

- Tražićemo od 500 do 1.000 košnica. Obećali su da će nam pomoći, to su ozbiljni ljudi. Niko od njih nije pomenuo religiju niti je tražio bilo kakvu protivuslugu. Ja, kao predsednik Udruženja, ne bih dozvolio da bilo ko od nas bude na bilo koji način zloupotrebljen - rekao je profesor Stamenković.

 

"Novosrbijanci", međutim, ističu da se ovde zapravo radi o ozbiljnoj pretnji da ovaj oblik verske poligamije, koji dolazi iz američke savezne države Jute, proširi svoj uticaj i delovanje i na Čačak.

 

- Pitamo se da li je moguće da čačanska vlast, zarad šake obećanih dolara, na najgrublji način trguje verskim osećanjima naših građana, dovodeći ih u zabludu da je reč o nekakvoj humanitarnoj organizaciji. Našim cenjenim pčelarima poručujemo: ne nasedajte na ovakve i slične priče, jer mormonima nije interes da vama pomognu, već imaju daleko ozbiljnije i opasnije namere, koje se tiču proširivanja njihove zone uticaja i razbijanja pravoslavlja - navodi se u saopštenju Nove Srbije.

 

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavlje dolazi sa juga...

    21. februar 2017 | 11:15

    Deluju oni ovde bar poslednjih deset godina, toliko sam imao uvid u njihov račun dok sam radio u jednoj od banaka kod nas. Klasična sekta i bojim se da će u ovo doba teškog siromaštva krenuti da ostvaruju svoje ciljeve jer su im mete očajni ljudi.

  • Ja

    21. februar 2017 | 11:22

    Pored nasih popova, ovi nam nisu potrebni, za razbijanje pravoslavlja.

  • coveculjak

    21. februar 2017 | 10:49

    Vrlo lako resiv problem. Neka tih 500-1000 kosnica pokloni Nova Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA