≫ 

Bolji ambijent za investitore: Udeo građevinarstva u BDP povećati sa 5,1 na 7 odsto

Zorana Mihajlović najavila je da će se u narednom periodu u oblasti infrastrukture osim izgradnje koridora raditi i na regionalnom povezivanju

  • 0

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan da se udeo građevinarstva u brutodruštvenom proizvodu (BDP) Srbije sa 5,1 poveća na najmanje sedam odsto.

Sjajan rast BDP-a: Ovo je najbolja ekonomska godina za Srbiju u zadnjih 25

Ona je na konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Beogradu rekla da kada je postala ministarka građevinarstva taj udeo bio 4,4 odsto.

- Ove cifre pokazuju koliko smo radili na tome da napravimo bolji ambijent za investitore i da imamo razvijeno tržište nekretnina - rekla je Mihajlović.

Ona je najavila da će u narednom periodu u oblasti infrastrukture osim izgradnje koridora raditi na regionalnom povezivanju, odnosno ukidanju prepreka na granicama gde roba čeka po nekoliko sati.

Mihajlović je dodala i da će se raditi na reformi katastra i da je plan da Srbija do 2020. godine bude u prvih 20 na Duing biznis listi Svetske banke.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA